Pie Ministru kabineta (MK) otrdien noslēdzās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstītā protesta akcija pret imigrantu uzņemšanu Latvijā. Demonstrācijas norisi aprakstījuši arī ārzemju mediji, tostarp norādot, ka otrdien pie valdības ēkas piketējuši aptuveni 250 nacionālisti, kuri iebilduši pret 250 imigrantu uzņemšanu, vēsta aģentūra AFP.

"Genocīds pret balto rasi", "Apstādiniet Islamu' - AFP uzskaita dažus no saukļiem, kas otrdien bija novērojami pie valdības ēkas, tāpat aģentūra norāda, ka pasākumu apmeklējušas arī dažas galēji labējo ekstrēmistu grupas.

"Domāju, ka tieši šie demonstrētāji ir nācijas patiesais drauds," aģentūrai norādījis kāds piketa garāmgājējs. Tāpat aģentūra intervējusi NA līderi Raivi Dzintaru, kurš medijam norādījis, ka ES institūcijas īsti neieklausoties tajā, kas Latvijai bēgļu jautājumā rada bažas.

Arī aģentūra "Reuters" pievērsusies otrdienas demonstrācijas tēmai, norādot, ka piketu apmeklējuši daži simti protestētāji. Aģentūra raksta, ka Baltijas valstu ekonomika aizvien nav atkopusies no nesen pieredzētās finanšu krīzēs, tāpēc jaunu imigrantu uzņemšana izraisījusi asas debates.

Savukārt grieķu žurnālists, ietekmīgā Vācijas medija "Die Zeit" apskatnieks Janis Kotsomitis savā "Twitter" kontā raksta, ka Grieķijā pat neonacistu partija "Zelta rītausma" nav atļāvusies protestēt pret bēgļu uzņemšanu.

Kotsomitis arī atgādina, ka savulaik Eiropas valstis uzņēma tūkstošiem latviešu patvēruma meklētāju, kas meklēja glābiņu no padomju laikiem, bet tagad Latvijā sākusies jezga par tikai 250 cilvēku uzņemšanu.


Jau vēstīts, ka otrdien pie valdības ēkas noritēja protesta akcija pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā, kas otrdienas vakarā pie valdības mājas pulcēja aptuveni tūkstoti cilvēku, liecina aģentūra LETA novērojami.

Vairāki protesta dalībnieki gan pēc pasākuma sociālajos tīklos norādīja, ka piketā piedalījušies pat  "vairāki tūkstoši".

Pozitīvā atmosfērā vairāki tūkstoši cilvēki vienojās latvju spēka dziesmā. Tautas spēks un patiesība vienmēr uzvar!

— Edvards Ratnieks (@EdvardsRatnieks) August 4, 2015


Portāls "Delfi" protesta laikā piedāvāja teksta un video tiešraidi.

Piketu organizēja biedrība "Tēvijas sargi". Kā vēstīts organizācijas mājaslapā, "Tēvijas sargi" ir "biedrība, kuras mērķis ir veicināt latviešu nodarbošanos ar militāro tuvcīņu un interesi par militārismu un Latvijas militāro vēsturi".

Jau ziņots, ka vairākas nevalstiskās organizācijas paudušas atbalstu plānotajai 4. augusta protesta akcijai pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā, informēja nacionālās apvienības VL-TB/LNNK ģenerālsekretārs un valdes loceklis Raivis Zeltīts.

Latvijas Nacionālo partizānu apvienība, Latvijas Nacionālo Karavīru biedrība, Rīgas Politiski represēto biedrība, Latvijas Ordeņu brālība, Latvijas Ukraiņu kongress, Latviešu nacionālistu klubs, biedrība Nacionālo karavīru atbalstam, biedrība "Sargi valodu un Latviju!", vīru kopa "Vilki", folkloras kopa "Vilkači" un citas organizācijas, kā norāda Zeltīts, ir paudušas atbalstu piketam.

Zeltīts organizāciju vārdā skaidrojis, ka "ar patiesām bažām vērojam Ministru kabineta pieņemtos lēmumus saistībā ar plānoto nelegālo imigrantu izmitināšanu Latvijā. Pārsteidz vieglprātība, nerēķināšanās ar tautas viedokli un steiga, kādā tiek risināts šis jautājums."

Tāpat nacionālā savienība "Taisnīgums", kuras biedri arī piedalās otrdien pie MK rīkotajā protesta akcijā, pieprasa referendumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!