Foto: LETA
"Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas" ārkārtas dalībnieku sapulcē ceturtdien pieņemti valdes locekļu Evas Strīķes un Gunta Baha iesniegumi atkāpties no ieņemamā amata, kā arī pieņemts lēmums atsaukt no amata valdes priekšsēdētāju Rūtu Valteri, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā.

Ņemot vērā dienesta pārbaudē konstatētos trūkumus ārstniecības iestādes pārvaldībā, kā arī valdes locekļu atšķirīgo skatījumu uz iestādes pārvaldību tika pieņemts lēmums, ka slimnīcas valde nevar turpināt darbu esošajā sastāvā, skaidro ministrija.

Akceptējot Strīķes un Baha izteikto vēlēšanos nolikt pilnvaras, slimnīcas kapitāldaļu turētājs Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš aicināja abus valdes locekļus turpināt darbu līdz jaunas valdes sastāva apstiprināšanai janvāra sākumā. Par slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju tika apstiprināta Strīķe.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki iepriekš veica kratīšanu Valteres darba kabinetā.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha apstiprināja, ka decembra sākumā birojā sākts kriminālprocess par kādas valsts ārstniecības iestādes amatpersonas iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Aizbildinoties ar izmeklēšanas interesēm, sīkāku informāciju Šaboha pagaidām nesniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!