Foto: LETA

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere neredz pamatu slimnīcā sāktajai pārbaudei un nekādu naudu nelikumīgi nav saņēmusi, aģentūrai LETA sacīja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Ar pašu Valteri līdz šim nav izdevies sazināties. Sīle norāda, ka vadītāja labprāt sniegtu komentārus, bet diemžēl to nevar darīt, lai neietekmētu izmeklēšanas gaitu. Savukārt jebkādus komentārus viņa lūdz prasīt Veselības ministrijai (VM) kā slimnīcas valsts kapitāldaļu turētājai vai tiesībsargājošajām institūcijām.

Sīle gan piebilda, ka slimnīcas vadītāja varētu piekrist sarunai vēlāk pēcpusdienā.

Arī ar slimnīcas valsts kapitāldaļu turētāju VM valsts sekretāru Rinaldu Muciņu šodien nav izdevies sazināties. Viņš neatbild uz telefona zvaniem.

KNAB darbinieki piektdien veikuši kratīšanu Valteres darba kabinetā. To apstiprināja Sīle. Viņa plašāk nekomentēja, kādu informāciju likumsargi slimnīcā meklējuši. Neviens no ārstniecības iestādes vadības neesot aizturēts - visi turpinot pildīt savus pienākumus. Tomēr Sīle atzina, ka pret vienu no slimnīcas vadībā esošajām amatpersonām veiktas procesuālās darbības.

Valtere, pretēji iepriekš plānotajam, sestdien, 14.decembrī, nepiedalījās pasākumā, kurā tika parakstīts nodomu protokols par turpmākās sadarbības veicināšanu ar Rīgas Tehnisko universitāti. Valtere pirms pasākuma informējusi, ka ir saslimusi, iepriekš pastāstīja Sīle.

Aģentūra LETA arī sestdien mēģināja telefoniski sazināties ar Valteri, lai uzzinātu, kāpēc KNAB darbinieki piektdien veica kratīšanu viņas darba kabinetā, taču Valteri sazvanīt neizdevās.

Šodien Valtere ir ieradusies darbā, aģentūrai LETA apstiprināja Sīle.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha apstiprināja, ka decembra sākumā birojā sākts kriminālprocess par kādas valsts ārstniecības iestādes amatpersonas iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Aizbildinoties ar izmeklēšanas interesēm, sīkāku informāciju Šaboha pagaidām nesniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!