Foto: AP/Scanpix

Jebkura valsts vēlas uzņemt bēgļus, kam ir sava ģimene ar bērniem, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš norādīja, ka šāda interese ir arī Latvijai - uzņemt tādas ģimenes, ko veidotu vīrs, sieva un bērni. Ministrs uzsvēra, ka par ģimeni netiks uzskatīts veidojums, ko veido, piemēram, 20 cilvēki.

Vienlaikus ministrs atzina, ka nav iespējams garantēt, ka Latvijā ieradīsies tikai bēgļi ar jau nodibinātām ģimenēm. Kozlovskis pauda, ka šis jautājums tiks risināts kopā ar Itāliju un Grieķiju.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu tieslietu un iekšlietu ministri pirmdien vienojušies par 54 760 bēgļu uzņemšanu. 

Latvija sanāksmē palikusi pie savas pozīcijas - norādot uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļus. Plānots, ka dalībvalstis turpinās diskusijas par bēgļu uzņemšanu līdz gada beigām, lai vienotos gan par bēgļu pārdali starp abām programmām, gan par atlikušā skaita bēgļu uzņemšanas iespējām no Itālijas un Grieķijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!