Foto: LETA
Veselības ministra amatam uzrunātā Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane atteikusies ieņemt šo amatu.

Behmane otrdien telefonintervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka ir atteikusies kļūt par veselības ministri un šis lēmums saistīts ar īso laiku uz kuru šis amats tiek piedāvāts, jo tad viņai nāktos pārtraukt savu līdzšinējo darbību.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V) Behmanei izteikusi nožēlu par šādu lēmumu.

Tomēr, pēc Behmanes teiktā, viena no iespējām varētu būt, ka pati Straujuma līdz vēlēšanām turpinātu vadīt veselības nozari, izveidojot ekspertu grupu, kas viņai varētu palīdzēt.

Kā LTV raidījumā „Rīta Panorāma" otrdien sacīja Straujuma, pirmdienas vakarā viņa ar Behmani ilgi runājusi par šo jautājumu. Behmanes atteikuma motivācija bijusi iesāktie darbi, ko atstāt, nezinot, kas notiks pēc trīs mēnešiem, esot sarežģīti.

Tikusi panākta vienošanās, ka Straujuma veidos darba grupu, kas izvērtēs darāmos darbus veselības nozarē. Tas attieksies gan uz laiku līdz, gan uz laiku pēc gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, jo ir iespējams, ka Veselības ministriju turpinās vadīt „Vienotība". Darba grupā piekritusi darboties arī Behmane.

Iespējams, ka tiks pieņemts darbā parlamentārais sekretārs tieši šīs darba grupas uzraudzībai. Patlaban šim postenim uzrunāti jau divi cilvēki.

Veselības ministriju līdz vēlēšanām vadīs pati Straujuma. 

Kā ziņots, ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu, un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.

Sākotnēji ministra amatam bija uzrunāts Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis, kurš gan no šī piedāvājuma atteicās. Vēlāk Straujuma vakantajam amatam uzrunāja Behmani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!