Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputāte Inga Bite (LRA) saistībā ar gaidāmo ģimenes pieaugumu, visticamāk, ap jauno gadu dosies bērnu kopšanas atvaļinājumā un noliks deputāta mandātu līdz vasarai vai rudens sesijas sākumam, apliecināja politiķe.

Viņas vietā Saeimā varētu nākt Banku augstskolas profesors Ivars Brīvers, kurš ir ieguvis nākamo lielāko punktu skaitu aiz deputātes.

Nākamnedēļ varētu notikt Bites un Latvijas Reģionu apvienības Saeimas frakcijas tikšanās ar Brīveru, lai pārrunātu iespēju viņam ieņemt deputāta amatu attiecīgajā laika posmā.

Brīvers līdz ar vairākiem citiem kolēģiem vasarā paziņoja par sabiedriskās izmeklēšanas iniciatīvas grupas "Atklātību par "Citadeli"" izveidi, uzskatot, ka slepenība, kādā norit bankas "Citadele" pārdošana, nav pieļaujama un draud ar Latvijas nodokļu maksātāju naudas neprasmīgu izlietojumu vai pat, iespējams, apzinātu pazaudēšanu.

9.Saeimas vēlēšanās viņš kandidēja no partijas "Mūsu zeme" saraksta un 10.Saeimas vēlēšanās no partijas "Atbildība - sociāldemokrātiska politisko partiju apvienība" saraksta, taču abās reizēs neviens no šiem politiskajiem spēkiem parlamentā neiekļuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!