Foto: Shutterstock
Latvijas Universitātē trešdien, 28.oktobrī, notiks konference "Atbalsts pozitīvai uzvedībai" par vardarbības bioloģiskajiem, psiholoģiskajiem un pedagoģiskajiem aspektiem, informēja projekta pārstāve Rita Ābele.

Mainoties sabiedrībai, mainās skolēnu paaudzes un arī viņu uzvedība. Samazināt problēmgadījumus skolā, veicināt skolēnu sociālās prasmes un uzlabot sekmes mācībās ir mūsdienu skolu aktualitātes. Tāpēc jau ceturto gadu pēc kārtas turpinās programmas "Atbalsts pozitīvai uzvedībai" (APU) ieviešana skolās. Projektā iepriekšējos gados iesaistītas 39 Latvijas skolas.

Konferencē "Atbalsts pozitīvai uzvedībai" piedalīsies LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) dekāns profesors Andris Grīnfelds un Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhņēviča, akcentējot skolas personāla un vadītāju lomu izglītības kvalitātes pilnveidē un pozitīvu pārmaiņu ieviešanai skolās.

Konferencē LU profesors Juris Imants Aivars uzstāsies ar tēmu "Cilvēku agresivitātes un vardarbības bioloģiskie aspekti", centra "Dardedze" klīniskā psiholoģe Līga Redliha - "Vardarbība skolā - cēloņi un sekas" un LU asoc.profesore Dita Nīmante "Vardarbība - kā to risina APU?".

Pasākums notiks trešdien, 28. oktobrī, plkst.10 Latvijas Universitātes (LU) Mazā aulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!