Foto: F64

Drošības policijā (DP) no Latgales, Vidzemes un Zemgales novada saņemtas ziņas par personām, kuras šajās vēlēšanās gatavojas organizēt vēlētāju balsu pirkšanu, portālu "Delfi" informēja Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

CVK vadītājs Arnis Cimdars pirmdien ticies ar Drošības policijas (DP) priekšnieka vietnieku Intu Ulmani un Valsts policijas (VP) Galvenās Kārtības policijas pārvaldes vadītāju Arti Velšu, lai pārliecinātos par iespējām laikus apzināt un novērst iespējamus apdraudējumus sabiedriskajai kārtībai un pretlikumīgas darbības.

VP vēlēšanu laikā pastiprinātu uzmanību pievērsīs ēkām, kurās ir izvietoti vēlēšanu iecirkņi. Savukārt DP līdz pašvaldības vēlēšanām veic preventīvus pasākumus, lai savlaicīgi novērstu iespējamus vēlētāju balsu pirkšanas gadījumus.

"Jau šobrīd DP ir saņemti pirmie signāli par personām, kas šajās vēlēšanās gatavojas organizēt vēlētāju balsu pirkšanu. Signāli saņemti no Latgales, Vidzemes un Zemgales novadiem," sarunā apliecinājis Ulmanis.

Arī turpmākajā laikā līdz vēlēšanām un vēlēšanu dienā DP policija ir gatava reaģēt uz informāciju par iespējamo balsu pirkšanu. Jebkāda veida saņemtās ziņas par iespējamo vēlētāju balsu pirkšanu jau patlaban rūpīgi pārbaudīja, lai nepieļautu šāda veida pārkāpumus.

DP arī lūdz iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par iespējamu balsu pirkšanu vai konstatētiem balsu pirkšanas gadījumiem, vērsties tuvākajā policijas iecirknī, zvanot pa tālruņa numuru 110, kā arī Drošības policijā, zvanot pa telefonu 67208964 vai sūtot e-pastu uz adresi: dpdd@dp.gov.lv.

Iedzīvotāji aicināti vērsties VP arī gadījumos, ja saskaras ar mēģinājumiem traucēt mierīgu vēlēšanu norisi vēlēšanu laikā vēlēšanu iecirkņos vai 50 metrus no vēlēšanu iecirkņiem, vai, ja netiek ievēroti priekšvēlēšanu aģitācijas nosacījumi.

CVK atgādina, ka pašvaldību vēlēšanās būs spēkā pilnīgs aģitācijas aizliegums vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām.

Līdz ar to šā gada 31.maijā un 1.jūnijā ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana radio, televīzijā, preses izdevumos, internetā, publiskās vietās, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs, kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu pieder valstij vai pašvaldībai.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks sestdien, 1.jūnijā, bet no 29.maija līdz 31.maijam dažas stundas dienā notiks iepriekšējā balsošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!