Foto: Reuters/Scanpix

Šogad Eižena Āriņa balva datorikā piešķirta Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta (LU MII) vadošajam pētniekam Audrim Kalniņam un SIA "Meditec" radošajam direktoram Sergejam Skusovam.

Kalniņš, balstoties uz iepriekš iegūto lielo pieredzi modelēšanas valodu un modelēšanas rīku būvē, LU MII izvērsa jaunu pētījumu virzienu - modeļu transformāciju valodu izstrādi. Savukārt Skusovs saņēma balvu par praktisku ieguldījumu IT jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus. Žūrija novērtējusi viņa ieguldījumu informācijas sistēmas "Health Point" un "Emy" izstrādē.

Pērn Eižena Āriņa balvu datorikā ieguva Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) IT daļas priekšnieks Viesturs Ozoliņš par CSDD e-pakalpojumu platformas un ar to saistītās mobilās aplikācijas izstrādi, kā arī Elektronikas un datorzinātņu institūta vadošais pētnieks Ivars Biļinskis par signālu neregulārās diskretizācijas teorijas un to lietojumu risinājumu izstrādi.

Iepriekš balvu saņēmuši tādi atzīti datorzinātnes veicinātāji kā Andris Ambainis, Rūsiņš Mārtiņš Freivalds, Vilnis Detlovs, Jānis Osis un citi.

Profesora Eižena Āriņa balvu datorikā pasniedz uzņēmums "Exigen Services Latvia", Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) un RTU Attīstības fonds. Izcilākie IT teorētiķi un praktiķi saņems īpašu zelta medaļu, diplomu, kā arī stipendiju 2500 eiro apmērā.

Latvijas datorzinātnes pamatlicēja profesora Eižena Āriņa balva datorikā tiek pasniegta Latvijas IT nozares profesionāļiem un zinātniekiem par ieguldījumu Latvijas informātikas attīstībā. Tas ir augstākais individuālo sasniegumu novērtējums Latvijas IT nozarē. Balva tiek piešķirta kopš 2000.gada, un to var iegūt vienu reizi mūžā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!