Foto: DELFI

Otrdien mītiņā pie Finanšu ministrijas vairāki desmiti Latvijas motociklistu prasīja valdībai un Saeimai pieņemt lēmumus un paredzēt proporcionālu transporta nodevas un degvielas akcīzes nodokļa iekasēšanu, novirzot finansējumu ceļu infrastruktūras sakārtošanai.

Latvijas Motoklubu Asociācija izvirzījusi vairākas prasības. Tiek uzsvērts, ka "motobraucēji ir bijuši spiesti maksāt neproporcionāli augstu, pārkāpjot samērīguma un labas pārvaldības pamatprincipus, noteiktu ikgadējo transporta nodevu motociklam, tāpēc iekasētajam maksājumam ar mērķdotācijas palīdzību viennozīmīgi bija jānokļūst pie ceļa seguma saglabāšanas un izveides".

Motociklisti arī prasa degvielas akcīzes iekasēto naudu novirzīt ne mazāk kā 75% apmērā ceļu infrastruktūras izveidei un uzturēšanai, kā tas esot pārējās Baltijas valstīs. Valdībai arī vajadzētu iezīmēt un saglabāt ilgtermiņa finansējumu ceļu infrastruktūras izbūvei un uzturēšanai ar pārskatāmu plānu periodam 2014.- 2024.gadam. Tāpat motociklisti piedāvā likvidēt ikgadējo transporta nodevas maksājumu, iekasējot attiecīgu finansējumu no degvielas akcīzes nodokļa, veidojot principu - kas brauc un patērē degvielu - tas arī maksā par ceļu lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!