Foto: F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards vēstulē Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam prasījis nekavējoties izvērtēt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdes locekļu atbildību saistībā ar Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumā par sabiedriskā transporta pakalpojuma tarifu noteikšanu konstatētajiem pārkāpumiem, pastāstījis ministra padomnieks Arnis Zacmanis.

Viņš sacījis, ka vēstulē lūgts par izvērtēšanas rezultātiem nekavējoties informēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. "Šā gada 16.janvārī Rīgas domes priekšsēdētājam nosūtīta ministra Kaspara Gerharda parakstīta vēstule, kurā prasīts nekavējoties izvērtēt valdes locekļu atbildību par Valsts kontroles 2014.gada 16.maija likumības revīzijas ziņojumā "Sabiedriskā transporta pakalpojuma tarifu noteikšana Rīgas pašvaldības sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Rīgas satiksme"" konstatētajiem pārkāpumiem un par izvērtēšanas rezultātiem lūgts informēt ministriju," skaidrojis Zacmanis.

Ministra padomnieks sacījis, ka Valsts kontrole pēc revīzijas "Rīgas satiksmē" lūdza Rīgas domei kā kapitāldaļu turētājai izvērtēt "Rīgas satiksmes" valdes locekļu atbildību. Savukārt "Rīgas satiksme" vēstulē VK norādīja, ka kapitāla daļu turētāja pārstāvis ir pieņēmusi zināšanai "Rīgas satiksmes" paskaidrojumus un Rīgas domes Satiksmes departamenta vēstuli par VK konstatētajiem pārkāpumiem, nevis izvērtējis valdes locekļu atbildību. VK pērn decembrī nosūtīja vēstuli VARAM ministram, kurā vērsa uzmanību un aicināja rīkoties.

Jau ziņots, ka Rīgas dome 16.janvārī nolēma no februāra palielināt biļešu cenas "Rīgas satiksmes" reisos līdz 1,15 eiro iepriekšējo 60 centu vietā. Savukārt Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija otrdien, 20.janvārī, atbalstīja braukšanas maksas palielināšanu arī pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" mikroautobusos no 1.februāra līdz 1,15 eiro iepriekšējo 70 centu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!