Foto: DELFI
1985.gada 11.martā par PSKP CK ģenerālsekretāru klasiskā vienprātībā ievēlēja Mihailu Gorbačovu un tā aizsākās vairāku valstu ceļš uz brīvību, savukārt latviete Diāna Ērgle ar entuziasmu dalās savā pieredzē par studijām Šanhajā. Tikmēr Floridā avarējis ASV armijas helikopters, bet Latvijā pēc četriem gadiem no cietuma atbrīvoti Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas lietā apsūdzētie Vilnis Štrams un Pēteris Strancis, kuri pēc drošības līdzekļa maiņas nav slēpuši savas emocijas. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu trešdienas aktualitātēs.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Tieši pirms 30 gadiem - 1985. gada 11. martā - par PSKP CK ģenerālsekretāru klasiskā vienprātībā ievēlēja Mihailu Gorbačovu. Viņa kļūšana par Padomju Savienības vadītāju nepārsteidza, turklāt Rietumi viņa atvērtībā tūlītēji saskatīja iespēju veidot diskusiju. Jaunais līderis cerības piepildīja strauji - jau mēnesi pēc stāšanās amatā Gorbačovs izziņoja plašu reformu programmas nepieciešamību. Tiesa, tās iznākumu viņš neparedzēja tādu.

Lasīt vairāk

Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa trešdien apmierināja aizstāvju lūgumus un no apcietinājuma atbrīvoja Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā apsūdzēto bijušā Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora Vilni Štramu un viņa bijušo vietnieku Pēteri Stranci.

Lasīt vairāk

Latviete Diāna Ērgle (20) šobrīd mācās Šanhajas Universitātē, lai savu ķīniešu valodu uzlabotu līdz visaugstākajam līmenim, bet tad plāno pastudēt Dānijā, piemēram, pārtikas tehnoloģiju, un galu galā nodibināt ciešus kontaktus ar Ķīnu – eksportēt uz turieni pārtiku, jo, gadu dzīvojot tur kā apmaiņas skolniece, ir novērojuši, ka ķīnieši ir traki uz precēm no Eiropas – viņi ir gatavi pirkt un maksāt ievērojami vairāk, lai tās dabūtu.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix

ASV Floridas štatā nakts mācību laikā avarējis armijas helikopters "Black Hawk". Lidaparāta apkalpe un pasažieri – pavisam 11 cilvēki – vēl nav atrasti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Marta sākumā klajā nāca "Ir" paspārnē esošā literatūras un publicistikas žurnāla "Domuzīme" pirmais numurs. Tajā ilustratīvi publicētā Kristiana Brektes gleznojuma "Mīla stiprāka par nāvi." pēcāk internetā izsaukusi sparīgas diskusijas.

Lasīt vairāk

Foto: Arhīva foto

Viesnīcas "Līva" trešajā stāvā kāds braukā ar mopēdu! - satrauktu izsaukumu ar šādu pamatojumu reiz saņēmusi Liepājas policija vēlā nakts stundā, bet viss izrādījies pavisam "nevainīgi" – rokenrola trakuma pārņemts, grupas Huskvarn solists Urbix pilnīgi kails pa viesnīcu ārdījies nevis ar mopēdu, bet ar motorzāģi, kas ir neiztrūkstošs viņu skatuves atribūts

Lasīt vairāk

Foto: Valsts kanceleja

Jūs esat sporta pasaulē sasnieguši augstākās Himalaju virsotnes, trešdien, sveicot ziemas sporta veidu labākos sportistus, teica Latvijas ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Lasīt vairāk

Krievijas pilsētā Kazaņā trešdienas pēcpusdienā aizdedzies un vēlāk iegruvis lielveikals "Admiral", ziņo kaimiņvalsts mediji. Vismaz viens cilvēks negadījumā gājis bojā, bet 13 ievainoti, ziņo Tatarstānas Veselības ministrijas preses sekretāre Aigula Saļimzjanova.

Lasīt vairāk

Radikālā sunnītu grupējuma "Islāma valsts" (IS) kaujinieki internetā publicējuši video, kurā redzams, kā jauns zēns nošauj sagūstītu Izraēlas arābu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ja Krievijas agresija Ukrainā netiks apturēta, apdraudētas ir arī citas kaimiņvalstis, intervijā "Latvijas Radio" atzīst Krievijas opozīcijas līderis un bijušais Krievijas premjers Mihails Kasjanovs.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Lido" trešdien atver savu otro bistro Tallinā, tā izveidē investējot 1,3 miljonus eiro.

Lasīt vairāk

Foto: F64

Nosakot hipotekārā kredīta pirmās iemaksas apmēru, katras bankas pieeja ir atšķirīga, portālam "Delfi" pavēstīja Konkurences padomes (KP) Komunikācijas nodaļas vadītāja Inita Kabanova.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix

Džeremija Klārksona uzbrukums BBC raidījuma "Gāzi grīdā" ("TopGear") producentam esot bijis saistīts ar laicīgi nenoorganizētām vakariņām pēc nogurdinošas darbadienas, britu raidsabiedrības BBC korespondentam izskanējušās baumas apstiprinājis viens no raidījuma vadītājiem Džeims Mejs.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI

Tas ir klāt! Pavasaris ar bērzu sulām lielākajai daļai latviešu ir tikpat iecienīts dabas velšu ievākšanas laiks, kā sēņošana rudenī. Kad organisms ziemā novārdzināts un izslāpis pēc dabas labumiem, laiks ņemt urbi un iet pie bērza, kas glabā īstu enerģijas dzērienu. Bērzu sulas līdzēs pret daudzām kaitēm, tostarp tik izplatīto pavasara nogurumu.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix

Astoņu entuziastu komanda "Eclipse Tour" no Latvijas 20.martā uzturēsies Svalbāras galvaspilsētā Longjerbīenē, lai novērotu Saules aptumsuma pilnu fāzi, informēja "Eclipse Tour" dibinātāja Agnese Zalcmane.

Lasīt vairāk

Foto: NASA

Gaidāmā piektdiena, 13.marts vērtējama optimistiski, tomēr ar savu “uti”, kas varētu apstiprināt daudzu māņticīgo bažas. Kā apgalvo astrologi.lv veidotājs Kristaps Baņķis, kārtējā "melnā piektdiena” trāpījusies Mēness fāžu maiņas brīdī un enerģētiski smagnējā Saules un Mēness dienā. "Lai arī tā sauktās "melnās piektdienas" esmu pētījis kopš 2006. gada un neko ārpus normas neesmu atklājis, mudinu visus iekšēji savākties un neļauties sajūtām, iekārēm un baudām pār mēru!" aicina Kristaps Baņķis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!