Foto: Shutterstock

Hokeja skolas "Rīga" ģērbtuvēs komandas galvenais treneris Mihails Svarinskis un trenera palīgs Sergejs Teluškins rupji izturas pret bērniem, veltot viņiem necenzētus vārdus, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" rīcībā nonākušie audio ieraksti no komandas ģērbtuvēm.

Saistībā ar audio ierakstos atklāto, kā arī hokeja skolas audzēkņu stāstīto bērnu vecāki ir vērsušies Rīgas domē. Audioierakstā saklausāmā trenera lietotā leksika izraisījusi arī galvaspilsētas pašvaldības amatpersonu uzmanību. Rīgas dome drīzumā sola risinājumu, bet skolas vadība trenera palīgam izteikusi mutisku aizrādījumu, vēstī raidījums.

Hokeja skolas audzēkņi ir vien 14 gadus veci jaunieši. Sūdzībā Rīgas pašvaldībai vecāki norādījuši, ka šāda trenera un viņa palīga attieksme pret bērniem "esot norma", stāsta raidījums.

Vēstulē Rīgas domei jauno hokejistu vecāki norādījuši, ka "skolas ģērbtuvēs komandas galvenais treneris Mihails Svarinskis, kā arī trenera palīgs Sergejs Teluškins rupji izturas pret bērniem, treniņa laikā bērni tiek morāli ietekmēti, pret viņiem izturas rupji, veltot viņiem necenzētos vārdus, ko apliecina ne tikai bērnu stāstītais un vecāku dzirdētais, bet arī audio ieraksts".

Trenera palīgs Sergejs Teluškins, kura balss dzirdama audio ierakstā, uz raidījuma jautājumiem neesot atbildējis. Taču no hokeja skolas direktora viņš esot saņēmis mutisku aizrādījumu. Savukārt vēlāk lietas apstākļu skaidrot sācis arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!