Foto: DELFI

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) trešdien lēmusi atteikt akreditāciju vienam Starptautiskās psiholoģiskas augstskolas un diviem Maskavas valsts ekonomikas, statistikas un informātikas universitātes studiju virzieniem.

Starptautiskās psiholoģijas augstskolas (SPA) studiju virzienam "Psiholoģija" akreditācija atteikta, jo tajā nenotiek zinātniskā pētniecība, kā arī netiek īstenota sadarbība ar citām augstākās izglītības iestādēm. Turklāt akadēmiskā personāla un studentu mobilitāte ir zema, kā arī bibliotēkas resursi ir ļoti ierobežoti. Augstskolā nav akadēmiskā personāla kvalifikācijas kontroles un attīstības sistēmas, paziņojumā norāda IZM.

Līdzīgas problēmas konstatētas arī divos Maskavas valsts ekonomikas, statistikas un informātikas universitātes (MESI) studiju virzienos - "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība" un "Ekonomika". Arī te iztrūkst zinātniski pētnieciskā darba, bibliotēkas resursi ir nepietiekami, lai varētu nodrošināt programmas apgūšanu. Universitātei ierobežota sadarbība ar citām augstskolām. Mobilitāte iespējama tikai Krievijā un Austrumeiropā.

SPA ir akreditēta privātā augstskola, kurā šobrīd ir akreditēts studiju virziens "Tulkošana", bet MESI ir neakreditēta ārvalstu augstskolas filiāle, kurā šobrīd nav neviena akreditēta studiju virziena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!