Foto: picjumbo.com / LETA / LETA / Delfi aculiecinieks
Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz noteikt lielākus sodus par būtisku braukšanas ātruma pārsniegšanu, bet Norvēģijas koncerns "Orkla" apvienos sulu ražotāju "Gutta" un dārzeņu un augļu pārstrādes uzņēmumu "Spilva". Valstī turpinās prezidenta vēlēšanu atskaņas, bet uz Ķekavas apļa apgāžas alus vedējs – portāls "Delfi" piedāvā ieskatu ceturtdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Infografika: Kādi sodi sagaida ātrumpārkāpējus?

Saeima
ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz noteikt lielākus sodus par būtisku braukšanas ātruma pārsniegšanu, portāls "Delfi" uzzināja Saeimā.

Savukārt sankcijas par nelielu ātruma pārsniegšanu paredzēts samazināt.

Lasīt vairāk

Norvēģi apvieno vairākus Latvijas uzņēmumus un izveido 'pārtikas industrijas milzi'

Foto: LETA
Norvēģijas koncerns "Orkla" apvienos sulu ražotāju "Gutta" un dārzeņu un augļu pārstrādes uzņēmumu "Spilva", savukārt sāļo uzkodu ražotāju "Latfood" pievienos pārtikas grupai "NP Foods", ceturtdien žurnālistiem pastāstīja "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Eriks Smits-Hansens.

Lasīt vairāk

Uz Ķekavas apļa apgāžas 'fūre' ar alus kravu; satiksme atjaunota (plkst.11:06)

Ceturtdien uz Ķekavas apļa apgāzusies kravas automašīna DAF un tās vestā alus krava izbirusi uz ceļa braucamās daļas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Lasīt vairāk

Ar savām asinīm parakstītu spriedumu par pielaides nedošanu atsevišķiem politiķiem, intervijā atzīst Mūrniece

Foto: Saeimas administrācija
"Situācijās, kādās esmu redzējusi dažu labu politiķi, es pati, ja tas būtu iespējams, kaut vai ar savām asinīm parakstītu lēmumu par pielaides nedošanu," intervijā žurnālam "Ir" atzīst
Saeimas
priekšsēdētāja
Ināra Mūrniece
(NA).

Lasīt vairāk

Bagatskis nosaucis spēlētājus, kuri pretendēs uz vietu Latvijas izlasē

Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis 12 spēlētājus, kuri iekļauti valstsvienības kandidātos startam Eiropas čempionāta finālturnīrā, kā arī vēl 14 spēlētājus, kuri uzaicināti uz īsu atlases treniņnometni, vēsta "basket.lv".

Lasīt vairāk

Daži smieklīgi arhīva kadri ar jauno prezidentu Vējoni

Foto: F64
2015. gada 3. jūnijā tika ievēlēts jaunais Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš par ministriem strādājis jau kopš 2002. gada. Ilgus gadus Vējoņa vārds asociējās ar Vides ministriju, tāpēc saskaņā ar amata pienākumiem viņam bieži vien vajadzēja iesaistīties dažādās aizraujošās akcijās. Skats.lv apkopojis dažas smieklīgas bildes no jaunā prezidenta iepriekšējo gadu aktivitātēm.

Lasīt vairāk

Rudenī Latvijā varētu būt jauna valdība, pieļauj Āboltiņa

Foto: LETA
Partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas vadītāja un līdere
Solvita Āboltiņa
pieļāva, ka rudenī Latvijā varētu būt jauna valdība.

Lasīt vairāk

Video: Kanādā 'Subaru' gaisā nolido 10 metrus un ietriecas autoservisā

Foto: Kadrs no video
Kanādā ar novērošanās videokamerām pie kādas ēkas iemūžināta iespaidīga "
Subaru
Legacy" avārija – automobiļa vadītājs zaudēja kontroli pār savu spēkratu, ietriecās nožogojošā barjerā un nolidoja vairāk nekā 10 metrus līmeni zemākā laukumā. Ironiskākais šajā nelaimē – "Subaru" ietriecās autoservisa sienā.

Lasīt vairāk

FDD apturējis ieroču kontrabandu no Latvijas; aizturēts Latvijas pilsonis

Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas
Federālais drošības dienests (FDD) izjaucis nelegālu ieroču kontrabandas kanālu no Latvijas uz Krieviju, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Lasīt vairāk

Krievijas agresija prasa Rietumu bruņošanos, brīdina eksperti

Foto: Reuters/Scanpix
Rietumvalstīm ir steidzami jāpalielina sava konvencionālā bruņojuma efektivitāte, lai varētu stāties pretī Krievijas prezidenta Vladimira Putina agresīvajai politikai, atzinuši Lielbritānijas Karaliskā starptautisko attiecību institūta eksperti.

Lasīt vairāk

Piecas filmas par ziemu, kas liks novērtēt vasaras sākšanos

Foto: AFP/Scanpix
Lai arī vasara ir oficiāli sākusies, ik pa brīdim dzirdamas sūdzības par to, ka ārā varētu būt krietni siltāks. "Delfi Kultūra" piedāvā izlasi ar piecām ziemīgām filmām, kas uzskatāmi parāda, cik šobrīd tomēr ir silti un labi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!