Foto: LETA

Četri jaunieši trešdien piketē pie Saeimas ēkas, iestājoties par algu palielinājumu valdības ministriem, novēroja aģentūra BNS.

Piketētāji tur rokās plakātus, uz kuriem rakstīts "Lielākas algas politiķiem!" un "Kas būtu Valsts bez Valstsvīriem?".

Taujāti, vai protests ir domāts kā 1.aprīļa joks, piketētāji to noliedza. Studenti norādīja, ka veic pētījumu Rīgas Ekonomikas augstskolai par cilvēku reakciju uz ierosinājumu palielināt algas politiķiem.

Tomēr, neraugoties uz piketa mērķi, viens no studentiem pauda, ka patiešām iestājās par algu palielinājumu ministriem, jo, piemēram, Igaunijas valdības ministriem esot lielāks atalgojums un "nav normāla situācija, ka cilvēki nepiekrīt kļūt par ministriem un uzņemties atbildību par kādu nozari nelielā atalgojuma dēļ".

Jau ziņots, ka iepriekšējās valdības finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība") kā vienu no iemesliem, kādēļ viņš nevēlējās atkārtoti kandidēt uz finanšu ministra amatu, minēja zemo atalgojumu.

Vilks pērn šajā amatā nopelnījis 30,1 tūkstoti eiro, liecina Valsts ieņēmuma dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija, 5.novembrī beidzot pildīt amata pienākumus.

Tāpat Vilks, pērn esot finanšu ministra amatā, saņēmis arī 2,9 tūkstošu eiro komandējuma dienas naudu no Finanšu ministrijas, kā arī 27 centus procentu maksājumos no "SEB bankas".

Beidzot pildīt amata pienākumus, Vilka parādsaistības bija 34,9 tūkstoši eiro, kas ir par 13,1% mazāk nekā 2013.gada beigās.

Deklarācija liecina, ka Vilkam pieder divas automašīnas - 2005.gada "Mitsubishi Outlander" un 2008.gada "Toyota Corolla". Bijušajam finanšu ministram arī pieder 45 eiro vērtas akcijas holdingkompānijā "Ventspils nafta", 128 eiro vērtas zāļu ražotāja "Rīgas farmaceitiskā fabrika" akcijas, kā arī "SEB bankas" latu rezerves fonda apliecības 2758 eiro vērtībā.

Vilks finanšu ministra amatā bija no 2010.gada 3.novembra līdz 2014.gada 5.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!