Foto: Rīgas dome
Sestdien Rīgas svētku pasākumus, tajā skaitā lielkoncertu "Rīgas sirds" un svētku uguņošanu 11. novembra krastmalā, apmeklēja vairāk nekā 200 000 rīdzinieku un pilsētas viesu, atsaucoties uz Valsts policijas apkopoto informāciju, informē Rīgas dome.

Šis ir rekordliels skaits. Kā liecina statistika, iepriekšējos gados tik daudz skatītāju pilsētas svētku pasākumi pulcēja visu svētku dienu laikā.

Rīgas svētkos rīdziniekiem un pilsētas viesiem dota iespēja apmeklēt un līdzdarboties vairāk nekā 80 dažādos pasākumos, kas risinās gan Rīgas centrā, gan pilsētas apkaimēs. Šogad svētku notiek Rīgas ostas 815. jubilejas zīmē, tāpēc daudzas aktivitātes saistītas ar ūdeni, ostu un notikumiem senajās ostās.

Domē atgādina, ka arī svētdien svētki turpinās ar folkfestivālu Spīķeru kvartālā, seniem Rīgas kuģiem, rokenrola koncertu 11. novembra krastmalā, ar Līvu dienu Vērmanes dārzā, ielu cirka mākslinieku priekšnesumiem, aktivitātēm renovētajos parkos – Ziedoņdārzā un Grīziņkalnā, kā arī ar bērnu, sporta pasākumiem un daudzveidīgu izklaides programmu.

Vēstīts, ka arī svētdien sabiedrisko transportu un autostāvvietas var izmantot bez maksas, tomēr šoferīšiem jārēķinās ar virkni satiksmes ierobežojumu. Ar ierobežojumiem var iepazīties šeit.

Savukārt ar pasākumu programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē "www.rigassvetki.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!