Foto: DELFI

Zemākās pedagogu likmes varētu palielināt jau no šā gada septembra, bet vidējā termiņā nepieciešams izstrādāt motivācijas programmu, kas būs saistīta ar atalgojumu, trešdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē sacīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Zemāko likmju paaugstināšana par 10% attiektos uz 4028 pedagogiem. Vienlaikus plānots strādāt arī pie motivācijas plāna, kurā atalgojums tiktu saistīts ar kvalitātes pakāpēm. Sākotnēji algu varētu palielināt pedagogiem ar divām augstākajām pakāpēm, iespējams, arī skolotājiem ar trešo pakāpi, norādīja Ķīlis.

Ministrs arī uzsvēra, ka valdība nolēmusi nākamajiem gadiem nesamazināt mērķdotāciju apjomu, kaut arī samazinās skolēnu skaits, tāpēc arī tas ļautu palielināt pedagogu atalgojumu.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete (V) pastāstīja, ka komisija saņēmusi "dažus desmitus" vēstuļu, kas saistītas ar pedagogu atalgojuma jautājumiem.

Jau ziņots, ka arodbiedrība pieprasa valdībai no šā gada 1.septembra par 10% palielināt pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes, atbilstoši par 10% palielinot arī valsts budžeta mērķdotācijas pašvaldībām. Savukārt ar 2013.gada 1.janvāri arodbiedrības aicina palielināt finansējumu pedagogu, tostarp akadēmiskā personāla un zinātnisko institūciju darbinieku, darba samaksai vēl par 10%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!