Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) secinājis, ka bijušais Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce nav atradies interešu konfliktā saistībā ar viņa sievas biedrības pieņemto ziedojumu no būvniekiem.

KNAB ir izskatījis Pūces iesniegumu ar lūgumu izvērtēt, vai situācija, ka būvuzņēmums "Re&Re" ir veicis ziedojumu biedrībai "Ascendum", kuras valdes priekšsēdētāja ir Pūces sieva, ir vērtējama kā interešu konflikts un vai šāda situācija ir uzskatāma par valsts amatpersonai noteikto ētikas normu pārkāpumu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB izvērtēja iesniegumā un interneta portāla "pietiek.com" publikācijās minēto informāciju. Situācija, kad valsts amatpersonas radinieks, tostarp laulātā, ir valdes loceklis biedrībā, kura savas darbības mērķu un uzdevumu īstenošanai no juridiskām un fiziskām personām saņem ziedojumus un dāvinājumus, vēl nerada interešu konfliktu, secinājis KNAB.

Interešu konfliktu rada valsts amatpersonas amata pilnvaru realizēšana jautājumos, kas skar vai varētu skart šīs valsts amatpersonas, tās radinieku vai darījumu partneru personiskās vai mantiskās intereses, norādīja KNAB.

Izvērtējot pārbaudes laikā saņemto informāciju, neesot konstatēti fakti, kas liecinātu, ka Pūce kā EM valsts sekretārs attiecībā uz biedrību "Ascendum" un šīs biedrības lielākajiem ziedotājiem būtu veicis ar valsts amatpersonas amatu saistītas darbības un tādējādi būtu atradies interešu konflikta situācijā, norādīja KNAB.

Jau ziņots, ka Pūce pagājušā gada novembrī nolēma atkāpties no EM valsts sekretāra amata. Pūce atkāpies pēc tam, kad atsevišķi politiķi saskatījuši interešu konfliktu faktā, ka viņa sieva vada biedrību "Ascendum", kas dažādiem kultūras, mākslas un izglītības projektiem saņēmusi ziedojumus no būvniekiem. Ekonomikas ministrija pārrauga būvniecības nozari.

Pūce pēc amata atstāšanas kļuva par partijas "Latvijas attīstībai" dibinātāju, no šīs partijas kandidēja Saeimas vēlēšanās un bija "Latvijas attīstībai" premjera amata kandidāts. "Latvijas attīstībai" netika Saeimā ievēlēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!