Foto: LETA

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) darba turpināšana jaunajā valdībā ir arī atbildības jautājums, uzskata Saeimas priekšsēdētāja un "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa aģentūrai LETA sacīja, ka, ņemot vērā Valsts prezidenta Andra Bērziņa izteikto atbalstu Kozlovskim, šis ir arī jautājums par atbildību un spēju šo atbildību uzņemties.

"Ļoti žēl, ka Reformu partija (RP) ir novedusi Kozlovski pie šāda lēmuma spiediena vai arī nespiediena rezultātā," uzsvēra Āboltiņa.

"Vienotības" līdere arī akcentēja, ka topošās koalīcijas partneri ir respektējuši prezidenta viedokli, ka Kozlovskim jāturpina darbs jaunajā valdībā, tāpēc nepieteicās Iekšlietu ministrijas vadībai.

Āboltiņa atgādināja, ka rīt, 9.janvārī, plkst.14 notiks topošās koalīcijas pariju sanāksme, kurā arī tiks pārrunāti šie jautājumi.

Savukārt Valsts prezidenta Andra Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai LETA norādīja, ka šodienas vakarā nevarēs sniegt komentāru šajā jautājumā.

Kā ziņots, Kozlovskis nolēmis attiekties no iekšlietu ministra amata jaunajā valdībā par labu tam, lai ārlietu ministra amatu varētu ieņemt Edgars Rinkēvičs (RP).

Kozlovskis uzsvēra, ka pats ir pieņēmis šo lēmumu un ka tā nav partijas kodola uzspiesta izvēle.

Vēl šodien pēcpusdienā Reformu partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters aģentūrai LETA noliedza, ka būtu notikušas sarunas par atsacīšanos no Kozlovska ieņemtā iekšlietu ministra posteņa. Demiters gan tajā reizē neatbildēja uz jautājumu, vai par šo jautājumu sarunas nevarētu notikt nākotnē.

Saeimas kuluāros neoficiāli iepriekš bija izskanējis, ka RP vērtē iespēju atteikties no Kozlovska, lai nodrošinātu amatu jaunajā valdībā pašreizējam ārlietu ministram Rinkēvičam. Līdz ar to Kozlovska šodien paziņotais lēmums varētu būt saistīts arī ar to, ka neesot garantijas, ka jaunajā valdībā tiks izveidots Eiropas lietu ministra amats, uz kuru varētu pretendēt Rinkēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!