Foto: DELFI

Uz 16.marta pasākumiem Rīgā reaģējusi arī Krievijas Ārlietu ministrija, paziņojumā savā mājas lapā uzverot, ka nosoda šo "apkaunojošo akciju" un paužot cerību, ka tā nepaliks arī bez pienācīgas atbildes no starptautiskās sabiedrības puses.

Paziņojumā uzsvērts, ka Krievija ir vairākkārt izteikusi sašutumu par Latvijā notiekošajiem gājieniem, heroizējot bijušos Latviešu SS brīvprātīgā leģiona karavīrus un vietējos kolaboracionistus.

Valdošās koalīcijas parlamentāriešu dalību pasākumā, kur tiek slavināti ar Nirnbergas tribunālu nosodīti noziedzīgās esesesiešu organizācijas biedri, nevar vērtēt citādi, kā ņirgāšanos par nacisma upuru piemiņu, kā arī par ANO 2012.gada 20.decembra pieņemtās rezolūcijas par "nacisma heroizāciju" ignorēšanu.

"Nosodot Latvijā notikušo apkaunojošo akciju, ceram, ka pronacistisko simpātiju atdzimšana Latvijā - valstī, kas ir Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, nepaliks bez pienācīgas atbildes no starptautiskās sabiedrības puses," uzsver ministrija.

Jau ziņots, ka sestdien, Leģionāru atceres dienā, pie Brīvības pieminekļa pulcējās cilvēki, kuri vēlējās godināt leģionāru piemiņu, un arī tā dēvētie antifašisti, kuri pauda nosodījumu Vācijas karaspēka pastrādātājiem noziegumiem.

Šogad starp abām pusēm izcēlās arī asa vārdu apmaiņa un neliela grūstīšanās. Leģionāru atbalstītāji bija neapmierināti ar to, ka antifašistu biedrības pārstāvji pie pieminekļa uzstādījuši skaļruņus un mikrofonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!