Foto: F64

NATO kārtējo reizi apliecinājusi, ka tā neatsāks kādreizējo sadarbību ar Krieviju tikai tāpēc, ka Krievija pirmo reizi izteikusies par gatavību risināt situāciju Ukrainā. Kamēr šis pamiers no Krievijas puses būs tikai formalitāte, NATO rīcība būs nelokāma, uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), komentējot alianses lēmumu neatsākt sadarbību ar Krieviju.

Ministrs norāda, ka Krievijas uzdevums ir atgūt visas starptautiskās sabiedrības uzticību ne tikai ar skaļiem vārdiem, bet arī reāliem darbiem, lai apturētu karadarbību un mazinātu Ukrainas un Krievijas attiecību saspīlējumu.

"Krievija ir pārkāpusi visas robežas. Tai ir jāpierāda, ka ir cienīgs sadarbības partneris, tāpēc aiz jebkura izteikuma jābūt neapgāžamiem pierādījumiem. Maldīga un safabricēta informācija Krieviju neatgriezīs no starptautiskās izolācijas. NATO nepieļaus farsu un neuzķersies uz tukšiem solījumiem, tāpēc alianse turpinās realizēt visus pasākumus, kas stiprinās Ukrainas un visas Eiropas, tostarp Baltijas valstu, drošību," sacīja Vējonis.

Ministrs norādīja, ka "NATO stingrais mugurkauls ir arī kārtējais apliecinājums Latvijai par organizācijas apņemšanos aizstāvēt alianses dalībavalstis".

Alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens pēc tikšanās ar dalībvalstu ministriem norādījis, ka NATO vēl nav gatava atsākt sadarbību ar Krieviju. Ģenerālsekretārs minējis, ka Maskavai ir jādara vairāk, lai atjaunotu mieru Ukrainā, un aliansei nav citas iespējas, kā neatkāpties no iepriekšējā lēmuma apturēt jebkādu civilo un militāro sadarbību ar Krieviju.

Atgriešanās pie normālas sadarbības būšot iespējama vienīgi pēc tam, kad Maskava "atgriezīsies pie savu starptautisko saistību ievērošanas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!