Pirmās bēgļu ģimenes, kas ir ieradušās Latvijā, vieš cerību, ka Latvija spēs integrēt bēgļus, piektdien pēc tikšanās ar Baltijas valstu premjeriem teica Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Latvija ir gatava uzņemt bēgļus un vēlas sekmīgi turpināt šo cilvēku uzņemšanu, teica premjers. Lai gan patlaban Latvijā ieradušies seši bēgļi no Sīrijas, premjers pauda cerību, ka tuvākajās nedēļās varētu kaut kas pamainīties. No Latvijas puses arī turpinās cilvēku izvērtēšana, jo, lai uzņemtu bēgļus, ir jābūt piedāvājumam.

"Pirmās ģimenes vieš cerības, ka spēsim Latvijā integrēt bēgļus," atzina Kučinskis.

Arī Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass uzsvēra, ka Igaunija ir gatava no savas puses darīt visu, lai tiktu īstenota bēgļu pārdale Eiropas iekšienē. "Es ticu, ka šī vienošanās mūsu valstij ir pa spēkam. Piekrītu, ka ir jābūt nopietnam darbam, lai praksē viss izdotos," viņš uzsvēra, piebilstot, ka ir iespējams palīdzēt tam cilvēku skaitam, kādu plānots uzņemt.

Kučinskis informēja, ka tikšanās laikā ar abiem pārējiem Baltijas kolēģiem pārrunājuši bēgļu politikas jautājumu, kas ir liels un negaidīts izaicinājums visai Eiropas Savienībai. "Mēs pieskārāmies problēmas cēloņiem, jo miers Sīrijā un citās valstīs ir recepte, kas būtu nepieciešama, lai šis jautājums vairs nebūtu tik aktuāls," pauda Latvijas premjers.

Jau ziņots, ka piektdien Rīgā tikās visu trīs Baltijas valstu premjerministri, lai pārrunātu reģiona aktualitātes drošībā un enerģētikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!