Foto: Reuters/Scanpix

Paredzētā Lielbritānijas karavīru dislocēšana Baltijas valstīs un Polijā būs "papildu iedrošinājums mūsu sabiedrotajiem - NATO, Baltijas valstīm un Polijai", ceturtdien paziņoja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons.

"Tā ir daļa no mūsu politikas, kas paredz neatlaidīgāku klātbūtni NATO austrumu pusē, lai reaģētu uz jebkādām turpmākām Krievijas provokācijām un agresiju", Falona teikto, ierodoties Ziemeļatlantijas alianses valstu aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, citēja Lielbritānijas sabiedriskā raidorganizācija BBC.

Laikraksts "Financial Times" (FT) un citi britu mediji vēsta, ka Lielbritānija nosūtīs uz Baltijas valstīm savu militāro kontingentu, lai kopā ar Vācijas un ASV pārstāvjiem stiprinātu NATO austrumu robežas aizsardzību un veicinātu Baltijas valstu pretošanās spējas iespējamas Krievijas agresijas gadījumā. Lielbritānijas karavīrus paredzēts nosūtīt arī uz Poliju.

FT rīcībā esošā informācija liecina, ka ar tādu paziņojumu Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons nāks klajā ceturtdien, kad Briselē notiks alianses aizsardzības ministru sanāksme.

Termiņš kontingenta izvietošanai nav precīzi noteikts, bet izvietošana notiks rotācijas kārtībā, vēstīja laikraksts. Tāds formulējums ļauj ASV, Lielbritānijai un Vācijai izvairīties no Krievijas apsūdzībām par to, ka valstis pārkāpj Aukstā kara beigās noslēgto vienošanos par to, ka bijušā austrumu bloka valstīs netiks izvietoti pastāvīgi bruņotie spēki

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!