Foto: Valsts policija
Jaunākā Valsts policijas sniegtā informācija liecina, ka Ivanam Berladinam pazušanas dienā mugurā bija zila jaka ar kapuci un baltu zīmējumu priekšā, savukārt zem tā – pelēks krekls, kurš augšdaļā ir gaišāks, taču apakšdaļā – tumšāks. Kreklam vidusdaļā ir horizontālas līnijas, kas atdala krāsu toņus.

"Attēls fiksēts Liepājas sabiedriskā transporta videonovērošanas kamerās dienā, kad Ivans izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā," sociālajā tīklā informē Valsts policija.

Liepājā pazudušā zēna meklēšana noris mazdārziņu kooperatīvā. Ja meklēšana noritēs bez rezultātiem, policija uzsāks atkārtotu ūdenstilpņu un purvu pārmeklēšanu, kur brīvprātīgie policijai palīdzēt nevarēs, portālam "Delfi" ziņo Valsts policijas (VP) preses pārstāve Samanta Čapkovska.

"Šobrīd pilsēta un tās apkārtne ir pārmeklēta vairākas reizes un, analizējot situāciju, esam nolēmuši mainīt lietas izmeklēšanas taktiku," sociālajā tīklā "Facebook" pulksten 19.20 paziņoja VP, norādot: "Līdz šim Valsts policija ir strādājusi ar dažādām metodēm, tostarp slēptajām. Aktīvā izmeklēšana ir norisinājusies jau no iesnieguma saņemšanas brīža. "

VP norāda, ka atkārtotai ūdenstilpņu un purvu pārmeklēšanai "nepieciešama tehnika un īpaši apmācīti cilvēki, tādēļ brīvprātīgie šajā posmā policijai palīdzēt nevar. Sakarā ar to, tikšanās tiks atceltas arī posteņa vietā, jo brīvprātīgie savu ieguldījumu ir devuši, par ko liels paldies."

Organizācija "Bezvests.lv"vadītājs Aleksandrs Faminskis sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis, ka "šobrīd situācija ir tāda, ka nav nekādu pavedienu. Kur vēl meklēt – mēs nezinām, visas iespējamās vietas un aizdomīgie apgabali ir rūpīgi pārbaudīti. Mēs nevaram vienkārši izlikties, ka meklējam.'' Tāpat viņš norāda, ka "Bezvests.lv" pārtrauc zēna meklēšanu Liepājā, līdz VP lūgs organizāciju atkārtoti iesaistīties: "Tiklīdz Valsts policija lūgs mums palīdzību pārbaudīt kādu konkrētu apgabalu, mēs nekavējoties reaģēsim."

Jau iepriekš ziņots, ka zēns pašlaik var atrasties arī ārpus Liepājas.

TV Kurzeme video


Organizācijā "Bezvests.lv" portālu "Delfi" iepriekš informējusi, ka, kopā darbojoties visiem dienestiem, vairākas reizes tika pārbaudīti visi pagalmi un katrs Liepājas nostūris, kāpņu telpas, pagrabi, bēniņi, gan centrālie kvartāli, gan nomales, purvs, tuvējais mežs, kā arī piejūras zona.

Organizācijā vēsta, ka ir liela iespējamība, ka puisēns var atrasties ne tikai ārpus dzimtās pilsētas, bet pat aiz valsts robežām – viņš var būt Lietuvā, Igaunijā vai citās ES valstīs, atsaucoties uz Valsts policijas Kriminālpārvaldes, Meklēšanas un slepkavību izmeklēšanas daļas darbinieku pieņēmumiem, ziņo "Bezvests.lv".

Jo ātrāk kaimiņvalstu iedzīvotāji uzzinās par piecus gadus veco zēnu, kurš dīvainos apstākļos pazuda Latvijā, jo ātrāk izdosies viņu atrast.

"Lūgums visiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem pievērst uzmanību, vai tuvumā nav aprakstam līdzīgs bērns - pagalmā, kāpņu telpā, bērnu laukumiņā vai transportā. Lūgums visiem transportlīdzekļu vadītajiem, konduktoriem, pasažieriem pamēģināt atcerēties vai nav redzēts pēdējās dienās transportā piecus gadus vecais Ivans ģērbies zilā, adītā jaciņā ar rāvējslēdzēju un zilās biksēs. Zēnam līdzi varēja būt rotaļlieta - sarkans vilcieniņš, no kura puisēns gandrīz nekad nešķīrās," ar šādu aicinājumu pie Latvijas un kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem vērsies Valsts policijas meklēšanas un slepkavību izmeklēšanas daļas majors Andrejs Čerņaks, raksta "Bezvests.lv".

Policija skaidro, kādā veidā puika varēja pazust, taču likumsargi šobrīd aicina plašsaziņas līdzekļus uz to nekoncentrēties, bet palīdzēt izplatīt informāciju, lai zēnu atrastu.

Jau vēstīts, ka līdz šim Valsts policijā ir saņemtas vairākas ziņas, ka sestdien Liepājā pazudušais piecgadīgais Ivans ir redzēts pie Ganību ielas "Hesburger" ēstuves, pie Karostas rajona esošā veikala "Top", kā arī autobusos. Šī informācija ir pārbaudīta un nav apstiprinājusies, "Facebook" kontā informē Valsts policija.

Būtiski, ka autobusu šoferi ziņo par katru bērnu, kurš autobusā iekāpj viens pats, bez pieaugušajiem, atzīmē policijā.

Zēns no savas mājas Liepājā, Pāvilostas ielā izgājis sestdien ap pulksten 8.30. Viņa meklēšanu atbildīgie dienesti, kā arī brīvprātīgie turpināja gan naktī uz pirmdienu gan visu nedēļas pirmo dienu un arī nakti uz otrdienu.

Viņš ir ap 120 centimetrus garš, vidējas miesas būves, ar īsiem, gaišiem matiem un zilām acīm. Zem acs, iespējams, zilums.Pazudušais Ivans runā krievu valodā.

Ja iedzīvotāji ierauga zēnu, kas atbilst šim aprakstam, lūgums steidzami zvanīt policijai pa tālruni 110 vai "Bezvests.lv" pa tālruni 22 084 084.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!