Foto: LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins startēs rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, sestdien informēja Mamikins.

Viņš vēlēšanās startēs no Latvijas Krievu savienības (LKS) saraksta Rīgā. Saskaņā ar viņa pausto, lēmumu par Mamikina iekļaušanu sava Rīgas saraksta pirmajā vietā LKS pieņēma sestdien.

''Esmu pieņēmis visādā ziņā grūtu lēmumu. Es balotēšos Saeimas vēlēšanās, kuras notiks 6. oktobrī. Piedalīšos vēlēšanās personīgi. Esmu gatavs gan nomelnošanas kampaņai no partijas "Saskaņa" valdes puses, gan spiedienam, gan tām negācijām, kuras līs pār manu ģimeni. Savu lēmumu es nemainīšu,'' teikts Mamikina paziņojumā medijiem.

Mamikins 2014. gada maijā kandidēja EP vēlēšanās no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" saraksta un tika ievēlēts.

Šī gada aprīlī Mamikins medijiem apgalvoja, ka ir ir nonācis "lielu pārdomu laikā" par savu politisko nākotni. Viņš norādīja, ka tagad, ja būtu gatavs dibināt savu partiju, viņam būtu jāgaida pieci gadi līdz aiznākamajām Saeimas vēlēšanām, lai šī partija tajās varētu piedalīties, kas, pēc viņaprāt, ir nedemokrātiski.

Pēc pēdējā "Saskaņas" kongresa pērnā gada decembrī deputāts nolēma, ka iešot prom no politikas, jo viņam esot apnikuši partijas valdes priekšsēdētāja Nila Ušakova meli, "Saskaņas" divkosība un bezkaunība, kā arī nodevība, ko šī partija esot veikusi pret saviem vēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!