Foto: Foto: Jānis Trekteris
Tirdzniecības veikalu tīkls "Maxima" veiks pārbaudi visos veikalos; kompensācijas būs visiem, šodien preses konferencē teica "Maxima Latvija" vadītājs Gintars Jasinks.

Par kompensāciju apmēru veikalu tīkla vadītājs vēl neko precīzi nevarēja pateikt.

Attiecībā uz pārbaužu laiku viņš norādīja, ka tas tiks veikts divos mēnešos.

Pēc Jasinka aplēsēm, negadījuma laikā uz vietas bija aptuveni 30 darbinieki, no kuriem divi ir miruši, divi ir slimnīcā un divi vēl nav atrasti.

Negadījuma zaudējumi vēl nav aprēķināti.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti 32 bojāgājušie. Kopējā iebrukusī platība ir ap 500 kvadrātmetriem.

Valsts policija par traģēdiju Zolitūdē izvirzījusi trīs versijas. Pirmā versija ir saistīta ar objekta projektēšanas un uzraudzības iespējamiem pārkāpumiem. Otrā versija saistīta ar šī būvobjekta pirmās kārtas būvi, bet trešā versija saistīta ar otrās kārtas būves elementiem, proti, jumta seguma papildināšanu ar dažādiem materiāliem, veidojot ziemas dārzu un bērnu rotaļu laukumu.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā "Reģi" notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!