Foto: DELFI

Rīgā mierīgi daudzās paaudzēs dzīvo vairāki simti lapsu, sestdien vēsta LNT ziņu raidījums.

Lai pasargātu jūras kraukļus no lapsām, ap to aploku Rīgas zoodārzā uzcelts vēl otrs žogs, jo lapsas šo putnu populāciju vairākas reizes paputinājušas, atzīmē LNT. Zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns LNT ziņām sacīja, ka žogs gan ap Rīgas Zooloģisko dārzu esot, taču "lapsai tā nav problēma".

Lapsas esot manītas arī galvaspilsētas centrā - pastaigājoties pa ielu vai staigājot pa Latvijas Nacionālās operas jaunās piebūves jumtu, nevis tikai parkos, mežos un kapsētās, atzīmē raidījums.

Galvaspilsētā dzīvojot pat vairāki simti lapsu, taču neesot zināms konkrēts dzīvnieku skaits, jo lapsu, tāpat kā kaķu uzskaite netiekot veikta.

Rīgas domes Vides pārvaldes vadītājs Askolds Kļaviņš LTN ziņu raidījumam atzina, ka sūdzības par lapsu nedarbiem saņemtas, bet iedzīvotājiem lielam satraukumam neesot pamata.

Dzīvnieki pielāgojoties pilsētas apstākļiem, tie mācās, nodod savas zināšanas bērniem, kā arī dzīvo galvaspilsētā jau daudzās paaudzēs, sacīja Kļaviņš.

Pilsētas lapsas visbiežāk ķerot kaķus, grauzējus, vistas, kā arī "pārbaudot" miskastes un izgāztuves. Cilvēkiem no pilsētas lapsām neesot jābaidās, atzīmē LNT.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā no Rīgas tika "deportētas" apmēram 50 mežacūkas.

Pērnā gada pirmajā pusē Rīgā uzradās liels daudzums mežacūku, nodarot postījumus. Atsevišķi dzīvnieki nokļuva pat līdz Rīgas centram, tostarp Brīvības piemineklim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!