Foto: Saeimas administrācija

"Pēdējā laikā mēs Saeimā esam atklājuši vienu pārkāpumu. Te var runāt par naudas līdzekļu tērēšanu un lietderību, un par dažu darbinieku attieksmi pret drošības prasībām," trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

"Līdz ar to šobrīd zināmus materiālus esmu nodevusi Satversmes aizsardzības birojam (SAB) un Drošības policijai (DP), kā arī prokuratūrai, lūdzot viņu vērtējumu," sacīja politiķe.

Sīkāk komentēt notikušo Mūrniece atteicās, sakot, ka tā ir ierobežotas pieejamības informācija.

Viņa arī atteicās atbildēt uz jautājumu, vai Saeimas administrācijas ģenerālsekretāre Kārina Pētersone, kura marta sākumā pametīs darbu Saeimā, varētu būt zināmā mērā atbildīga par šiem naudas tēriņiem.

"Tik tieši ar Kārinu Pētersoni šie jautājumi nav saistīti," sacīja Mūrniece, atzīmējot, ka tagad gaida drošības iestāžu atzinumus.

Jau vēstīts, ka Pētersone iesniedza atlūgumu, paužot vēlmi atstāt šo amatu, ņemot vērā radušos apstākļus, tajā skaitā personīgas dabas.

Aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka Saeimas Prezidijs respektē Pētersones vēlmi atstāt parlamenta ģenerālsekretāres amatu, tāpēc viņas atlūgums tiks pieņemts.

Mūrniece iepriekš izteicās, ka sadarbība ar Pētersoni bijusi ļoti "lietišķa".

Viņa arī akcentēja, ka ģenerālsekretāra pienākumu loks ir ļoti plašs – viņa uzmanības lokā ir gan saimnieciski, gan administratīvi, gan arī ārlietu jautājumi.

Pašlaik vēl nav lemts, vai uz šo amatu tiks izsludināts konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!