Foto: LETA
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pagaidām vēl nav gatava nosaukt kandidātu tieslietu ministra amatam, aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Neoficiālā informācija liecina, ka nākamais tieslietu ministra amata kandidāts varētu būt pašreizējā VL-TB/LNNK Rīgas domes deputātu frakcijas priekšsēdētāja Baiba Broka.

Broka aģentūrai LETA šo informāciju noliedza, norādot, ka "nekāda runa par amatiem nav notikusi".

Dzintars norādīja, ka par šo jautājumu vēl nav lemts. Par to, ka šāda situācija ar tieslietu ministru Jāni Bordānu varētu izveidoties, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) jau esot brīdināts pirms vairākām nedēļām, pastāstīja Dzintars.

Taujāts, vai šāds lēmums varētu būt saistīts ar Bordāna vēršanos pret maksātnespējas administratoriem, Dzintars atbildēja: "Protams, ka nē". Viņš skaidroja, ka tas ir saistīts ar ministra darbību biedrībā "Demokrātiskie patrioti". Turklāt Bordāns nav varējis dot solījumu, ka nekandidēs nākamajās vēlēšanās no kāda cita politiskā spēka.

Šo situāciju pirmdien varētu pārrunāt arī koalīcijas padomes sēdē, piebilda Dzintars.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK vērsusies pie premjera Valda Dombrovska (V) un informējusi par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, aģentūru LETA informēja VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Nacionālās apvienības partija "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK šodien valdes sēdē pieņēmusi lēmumu izslēgt Bordānu no partijas.

TB/LNNK valde uzskata, ka tieslietu ministra faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!