Foto: DELFI

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvji šodien koalīcijas padomes sēdē uzklausīja argumentus par valdības pieņemto lēmumu atsākt privātā kapitāla piesaistes procesu bankai "Citadele", tomēr nacionālā apvienība joprojām nav pārliecināta, ka šajā periodā būtu jāpārdod valstij piederoša banka.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka šodien koalīcijā tika izskatīts jautājums par bankas "Citadele" pārdošanu, Ekonomikas ministrija (EM) ir sagatavojusi informāciju ar lēmuma pamatojumu un to, kāpēc nepieciešams virzīties uz priekšu jau tagad, ņemot vērā restrukturizācijas plānā uzņemtās saistības un kopējo makroekonomisko situāciju.

Premjers arī piebilda, ka konceptuālu iebildumu pret bankas "Citadele" pārdošanas procesa atsākšanu un konsultantu piesaisti no koalīcijas partneriem neizskanēja.

Savukārt nacionālās apvienības politiķis Roberts Zīle žurnālistiem sacīja, ka VL-TB/LNNK uzklausīja un iztaujāja EM aicinātos pārstāvjus, tomēr neguva pārliecību, ka šis ir periods, kurā būtu jāpārdod valstij piederoša komercbanka. Komentējot premjera pausto par restrukturizācijas plānu, Zīle norādīja, ka nacionālā apvienība neparedz, ka šajā gadījumā varētu būt piespiedu kārtas atsavināšana no Eiropas Komisija (EK) puses.

"Mūsu ministri acīmredzot rīt šo jautājumu varēs izvērtēt, bet domāju, ka viņi balstīsies uz nacionālās apvienības viedokli," skaidroja Zīle, piebilstot, ka šodien netika saņemti "simtprocentīgi argumenti", ka par šo jautājumu nevarētu runātu ar EK.

Tikmēr valdības vadītājs skaidroja, ka tālākais process saistīts ar pārdošanas konsultantu piesaisti un saskaņā ar EM veikto analīzi pašreiz ir piemērots brīdis atsākt virzīt jautājumu par bankas "Citadele" pārdošanu.

Kā ziņots, nacionālā apvienība pieņēmusi lēmumu aicināt Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un ekonomikas ministru Danielu Pavļutu apturēt visas darbības, kas saistītas ar AS "Citadele banka" pārdošanu.

Savukārt pārējie koalīcijas partneri lielākoties atbalsta valdības lēmumu atsākt AS "Citadele banka" pārdošanu.

Ministru kabinets 16.jūlijā slēgtā sēdē nolēma atsākt bankas "Citadele" pārdošanu. Lai šo procesu īstenotu, tiks sākta pārdošanas konsultanta meklēšana. Valdība nolēma konkursa rezultātā piesaistīt augsti profesionālu, starptautisku investīciju banku, kuras uzdevums būs noteikt valstij labāko bankas "Citadele" investoru piesaistes modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!