Foto: LETA
Uzņēmuma "Rīgas mikroautobusu satiksme" mikroautobusa, kas kursē 216.maršrutā Ķengarags-Centrs, šoferis kādai grūtniecei ar lielu skandālu licis izkāpt kāpostu pīrādziņa dēļ. Šis sievietei bijis pēdējais piliens negatīvajā pieredzē ar šīs kompānijas sabiedrisko transportu.

Kā portālam "Delfi" stāstīja Kristīna, problēmas ar pārvietošanos mikroautobusos, kurus apkalpo "Rīgas mikroautobusu satiksme" bijušas arī iepriekš. 216.maršruta mikroautobusi nebraucot pēc saraksta, tādēļ viņai gadījies kavēt darbu Ādažos. Turklāt arī pēc vairākkārtējām uzņēmumam adresētām sūdzībām situācija nav mainījusies.

"Man ir sanācis vairākkārt kavēt darbu tikai tāpēc, ka mikroautobuss neatnāk. Tāpat ir bijušas situācijas, kad jau trīs pieturas pēc galapunkta transportlīdzeklis ir pilnībā pilns, tāpēc neapstājas. Darba nokavēšana Ādažos man nozīmē saņemt rājienu. Vairākas reizes esmu zvanījusi uzņēmumam, taču rezultātu nav. Jau sešus mēnešus uzņēmumā ar sūdzībām vēršos katru otro dienu," sašutumu pauž sabiedriskā transporta lietotāja.

Tomēr "punktu uz i" pielikusi situācija, kas piedzīvota trešdien, 21.janvārī. Grūtniece pa ceļam no darba uz mājām Rīgas centrā iegādājusies kāpostu pīrādziņu. Vēl pirms viņa to paguvusi notiesāt, pienācis maršruta mikroautobuss. Viņa iekāpusi iekšā un reģistrējusi savu e-talonu, taču šoferis neesot bijis mierā ar faktu, ka sieviete transportlīdzeklī grasījusies apēst savu pīrāgu.

"Šofera reakcija bija nepieļaujama. Viņš sāka uz mani kliegt, lai es izmetu pīrādziņu. Teica, lai vācos ārā no transportlīdzekļa," stāsta Kristīna. Sieviete atteikusies paklausīt šofera pavēlei un zvanījusi uz "Rīgas satiksmi". Arī šoferis nav licies mierā – viņš savācis no citiem pasažieriem tālruņa numurus, bet apgalvojis, ka sieviete par savu grūtniecību melo, nosaucot viņu par narkomāni, alkoholiķi un smēķētāju.

Kā portālam "Delfi" sacīja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis, pašvaldības uzņēmums ir noslēdzis līgumu par pasažieru pārvadājumu nodrošināšanu attiecīgajos maršrutos ar pilnsabiedrību "Rīgas mikroautobusu satiksme". Līdz ar to sūdzības par pakalpojuma kvalitāti iesniedzamas pilnsabiedrībai nevis pašvaldības uzņēmumam.

Kristīna skaidro, ka viņai ir toksikoze, kas ir bīstama gaidāmā bērna veselībai. Taču piedzīvotā dēļ viņai cēlies asinsspiediens un radušies veselības traucējumi, tādēļ sievietei nācies lietot medikamentus.

Sarunā ar portālu "Delfi" topošā māmiņa norādīja, ka piektdien viņai paredzēts ārsta apmeklējums, un gadījumā, ja tiks konstatētas veselības problēmas vēl nedzimušajam bērnam, viņa vērsīsies tiesā pret šoferi un uzņēmumu.

Kā portālam "Delfi" skaidroja "Rīgas mikroautobusu satiksmes" sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Zemīte, uzņēmums veic mikroautobusu vadītāju atlasi, izvērtējot viņu pieredzi un psiholoģisko noturību stresa situācijās. Taču diemžēl atsevišķi mikroautobusu vadītāji nespēj ievērot uzņēmuma noteiktos pasažieru apkalpošanas principus, tāpēc gadījumā, ja mikroautobusa vadītājs pieļāvis rupju kļūdu vai nav ievērojis pasažieru pārvadāšanas noteikumus, darbiniekam tiek izteikts brīdinājums.

Savukārt par atkārtotiem pārkāpumiem vadītājs tiek atbrīvots no darba. Vienlaikus Zemīte norādīja, ka pasažieri tiek lūgti ievērot Ministru kabineta noteikumus. Savukārt attiecībā uz lasītājas pārmetumiem par maršruta taksometra nekursēšanu pēc norādītā saraksta uzņēmuma pārstāve norādīja, ka minibusi kursē 216. maršrutā ar septiņu minūšu intervālu visu dienu gan darbadienās, gan brīvdienās. Taču kavējumu centrā, Gogoļa ielā, Lomonosova ielā, kā arī citās ielās dēļ mikroautobusu plūsma var manīties. Tāpat 216.maršruta minibusi var atpalikt no plānotā grafika saistībā ar trolejbusu apbraukšanu.

Rīgas satiksmes un Rīgas mikroautobusu satiksme līgumu par pasažieru pārvadājumiem Rīgā noslēdza 2013.gada 4. janvārī uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!