Foto: DELFI
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) cer, ka alkohola tirgotāji Jelgavā, kas pārdevuši dzīvībai bīstamu alkoholu, tādējādi izraisot četru cilvēku nāvi, saņems ļoti bargu sodu.

Ministrs pirmdien žurnālistiem atzina, ka nav procesa virzītājs, tāpēc runāt par to, kādus soda mērus pelnījuši tirgotāji, viņš nevēlas, tomēr piebilda, ka vainīgos tirgotājus vajadzētu bargi sodīt.

Vienlaikus viņš atzina, ka cīnīties ar nelegālā alkohola tirdzniecību ir kā ar vējdzirnavām, jo "aizliegt cilvēkiem lietot viņiem tīkamu alkoholisko dzērienu nevaram". "Nevarēsim aiz rokas atturēt katru personu, kas gatava iedzert jebko," atzina Kozlovskis.

Lai situāciju uzlabotu, viens no risinājumiem ir paredzēt atbildību arī īpašniekiem, kuru īpašumā tiek tirgots alkohols. Tādējādi arī privātīpašnieki būs ieinteresēti neļaut sava īpašuma telpās nodarboties ar nelegālā alkohola tirdzniecību.

Tāpat ir plānots izvērtēt policijas rīcību šajā gadījumā - vai tā ir zinājusi par tirdzniecības vietām un kā pirms tam ir rīkojusies.

Jau ziņots, ka Jelgavā, Kazarmes ielas apkaimē, vairāki cilvēki smagi saindējušies ar, iespējams, nelegālu alkoholu un miruši.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Juris Staļģevics sacīja, ka izmeklēšanā pārbaudītas vairākas nelegālā alkohola tirdzniecības vietas, no tām divās konstatēts alkohols, ar kādu saindējušies un miruši cilvēki. Nelegālais alkohols nodots ekspertīzei.

Policijā sākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju, ja ir iestājušās smagas sekas. Saistībā ar nelegālā alkohola apriti Jelgavā aizturētas piecas personas. Visas šīs personas jau agrāk bijušas policijas redzeslokā par nelegālā alkohola tirdzniecību, pārvietošanu, par ko iepriekš noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Patlaban Jelgavas slimnīcā ārstējas pieci cilvēki, kas saindējušies ar, iespējams, nelegālu alkoholu. Viena sieviete ievietota reanimācijas nodaļā, un viņas veselības stāvokli mediķi raksturo kā ļoti smagu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!