Foto: Pašvaldības policija
Jelgavas slimnīcā pašlaik ārstējas pieci cilvēki, kas saindējušies ar, iespējams, nelegālu alkoholu. Viena sieviete ievietota reanimācijas nodaļā, un viņas veselības stāvokli mediķi raksturo kā ļoti smagu, informēja Jelgavas slimnīcas valdes loceklis Andris Ķipurs.

Pārējo četru pacientu, kuri visi ir vīrieši, stāvoklis neesot smags - viņi ievietoti terapijas nodaļā.

Jelgavas slimnīcas valdes locekļa rīcībā ir informācija par trim mirušajiem. Savukārt Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka miruši ir četri cilvēki - trīs sievietes, kuras dzimušas 1966., 1979. un 1949.gadā, kā arī 1927.gadā dzimis vīrietis.

Jau ziņots, ka Jelgavā, Kazarmes ielas apkaimē, vairāki cilvēki smagi saindējušies ar, iespējams, nelegālu alkoholu un miruši.

VP Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Juris Staļģevics sacīja, ka izmeklēšanā pārbaudītas vairākas nelegālā alkohola tirdzniecības vietas, no tām divās konstatēts alkohols, ar kādu saindējušies un miruši cilvēki. Nelegālais alkohols nodots ekspertīzei.

Policijā sākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju, ja ir iestājušās smagas sekas.

Saistībā ar nelegālā alkohola apriti Jelgavā aizturētas piecas personas, LNT raidījumā "900 sekundes" šorīt sacīja Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Juris Staļģevics.

Visas šīs personas jau agrāk bijušas policijas redzeslokā par nelegālā alkohola tirdzniecību, pārvietošanu, par ko iepriekš noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!