Foto: DELFI

AS "Baltic Coal Terminal" terminālī Ventspilī turpinās ogļu dzesēšanas darbi, portālu "Delfi" informē Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Linda Rudzroga.

Svētdien domē atkārtoti tika sasaukta Civilās aizsardzības komisijas sēde, kuras laikā vēlreiz tika apspriesta situācija un noklausīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ziņojums par aktuālo situāciju un darbu gaitu "Baltic Coal terminal" slēgtajā ogļu noliktavā.

VUGD Ventspils daļas priekšnieka pienākumu izpildītājs Edijs Laterers informēja, ka degšana „Baltic Coal terminal" ir mazinājusies un tagad turpinās situācijas lokalizēšanas un ogļu dzesēšanas darbi, kas ir ilgstošs un darbietilpīgs process.

Piedūmojums un smaku traucējumi, kas naktī tika konstatēti Ventspilī, pašlaik vairs nav novērojami.

Par radušos situāciju un tās risināšanu atbildīgs ir "Baltic Coal Terminal" un VUGD, ko pašvaldība arī lūgusi regulāri informēt iedzīvotājus par situācijas attīstību.

Jau vēstīts, ka ogļu terminālī Ventspilī naktī uz svētdienu izcēlies plašs ugunsgrēks.

Saskaņā ar pašvaldībā skaidroto "Baltic Coal Terminal" sestdien slēgtajā ogļu noliktavā ticis konstatēts uzkarsušu ogļu perēklis. VUGD izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēmis pulksten 02:44.

Pilsētā nopietns piesārņojums nav konstatēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!