Foto: LETA
Lai palielinātu Uzvaras parka izmantošanas iespējas diennakts tumšajā laikā un paaugstinātu drošību cilvēkiem, kuri tajā uzturas, pašvaldība plāno izgaismot visu parka teritoriju, investējot projektā 158 714 eiro.

To paredz Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā iesniegtais lēmuma projekts, kuru plānots skatīt 5.maija sēdē.

Kā norādīts dokumenta skaidrojumā, Uzvaras parkā ziemā notiek slēpošana pa trasi, bet vasarā parku izmanto skrituļotāji, vecāki ar maziem bērniem, kā arī teritorijā tiek rīkoti dažādi aktīvas atpūtas pasākumi, kuros piedalās daudz dalībnieku.

Tā kā Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģijā kā viens no mērķiem ir definēta iespēja dzīvot drošā un ērtā vidē, lai palielinātu parka izmantošanas iespējas tumšajā laikā un celtu drošību, to nepieciešams izgaismot.

Projekta īstenošanas gaitā plānots līdz šā gada beigām izbūvēt apgaismojumu visos parka celiņos kopā 2,1 kilometra garumā un uzstādīt 82 vadāmus LED gaismekļus. Minētajam mērķim no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda plānots piešķirt 158 714 eiro.

Paredzēts, ka apgaismojuma ierīkošanu Uzvaras parkā veiktu Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" sadarbībā arī "Rīgas mežiem" un Rīgas Pārdaugavas izpilddirekciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!