Foto: Itar-Tass/Scanpix

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vairākums otrdien atbalstīja ierobežojuma atcelšanu, kas liedz par ierēdni kļūt pensijas vecumu sasniegušajiem.

Pašlaik likumā noteikts, ka uz ierēdņa amatu var pretendēt persona, kura nav sasniegusi likumā noteikto pensijas vecumu. Komisija vienojās šo ierobežojumu atcelt.

Kā skaidroja priekšlikuma autors un komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (S), šāds ierobežojums jāatceļ, lai ļautu turpināt darbu cilvēkiem, kuri veic rutīnas pienākumus. Viņi pārzina iespējamos "zemūdens akmeņus" un var kvalitatīvi veikt savus pienākumus, skaidroja deputāts.

Valsts kancelejas pārstāve Līva Liepiņa, atsaucoties arī uz sarunām ar Tieslietu ministrijas pārstāvjiem, piedāvāja pašlaik spēkā esošo normu daļēji liberalizēt, ļaujot pensijas vecumā esošajiem pieteikties uz darbiem, kas jāveic noteiktu laiku. Komisija gan nolēma atbalstīt Dolgopolova priekšlikumu.

Komisija vēl turpinās darbu pie grozījumu Valsts civildienesta likumā izskatīšanas. Par izmaiņām likumā vēl būs jālemj arī Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!