Foto: F64

Lai Aglonas baziliku pēc remontdarbiem sagatavotu pāvesta Franciska vizītei, dievnamā tiek gaidīti brīvprātīgie, informēja prāvests Daumants Abrickis.

Viņš klāstīja, ka visus nepieciešamos līdzekļus bazilikas teritorijas labiekārtošanai un fasādes atjaunošanai bazilikas draudze saņems no valsts. Dievnama apkārtnē plānots nobruģēt celiņus, taču termiņš darbu paveikšanai ir īss, un celtnieki bažījas par laikapstākļu pasliktināšanos, kas darbus var aizkavēt.

Tāpat no valsts budžeta tiks nodrošināti līdzekļi arī pasākuma apskaņošanai, labierīcību nodrošināšanai un citām vajadzībām.

Abrickis stāstīja, ka pēc remontdarbiem bazilikā būs nepieciešami sakopšanas darbi, kuriem aicina pieteikties brīvprātīgos. Tāpat brīvprātīgie var iesaistīties Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku norises nodrošināšanā.

Aglonas bazilikas draudze noslēgusi 578 261 eiro vērtu līgumu ar uzņēmumu SIA "Rivi RV" par bazilikas teritorijas labiekārtošanas darbu realizēšanu, lai gan sākotnēji renovācijas darbu izmaksas tika lēstas 364 845 eiro apmērā, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!