Foto: LETA

Neoficiāli tiek minēts, ka pēc pašvaldību vēlēšanām savu partiju varētu veidot Ilze Viņķele un Lolita Čigāne, kas varētu apdraudēt tālāko partijas "Vienotība" pastāvēšanu, sestdien ziņo "TV3 Ziņas".

"Šobrīd ir jāatrod vislabākais veids, kā "Vienotības" svarīgās idejas nest uz priekšu - kā tās tiešām ticami piedāvāt vēlētājiem," raidījumam skaidroja Čigāne.

"Jebkurš scenārijs, kurš nodrošina labāko veidu, kā tiks nests labākais no "Vienotības" uz priekšu, ir noteikti uzskatāms," sacīja Čigāne.

Savukārt partijas neformālā līdere Solvita Āboltiņa ir pārliecināta, ka, pat, ja Čigāne un Viņķele partiju pamet, "Vienotība" no politiskās skatuves nekur nepazudīs, informē raidījums.

"Tas nenozīmē, ka mēs varētu runāt par kaut kādu partijas likvidācijas procesu, pat ja kāda daļa atstās partiju. Ir pietiekami daudz pretēju procesu, kurā cilvēki ir pārliecināti, ka tieši "Vienotība" ir tā organizācija, kurā viņi vēlas darboties," apgalvoja Āboltiņa.

Politologs Ivars Ijabs raidījumā prognozēja, ka partijā palikušie varētu izveidot labējo partiju bloku, piemēram, ar Mārtiņu Bondaru (LRA), lai varētu startēt Saeimas vēlēšanās. "Ir pilnīgi skaidrs, ka "Vienotība", kādā veidā tā šobrīd izskatās, neies uz 13. Saeimas vēlēšanām," sprieda politologs. "Tālākie procesi varētu tikt aprakstīti tādā fizikas valodā - kaut kas tāds kā koalescence."

Raidījumā tiek pieļauts, ka partijas pārmaiņas procesus vadīs cits partijas vadītājs, jo Andris Piebalgs, pēc TV3 neoficiālās informācijas, aktīvo politiku nolēmis pamest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!