Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone otrdien finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai ir iesniegusi visu pieprasīto informāciju saistībā ar negodprātīgajiem darbiniekiem, aģentūrai BNS apliecināja dienestā.

Vienlaikus tajā uzsvēra - līdz brīdim, kad iesniegtā informācija tiks pārrunāta ar pašu finanšu ministri, VID atturas no plašākiem komentāriem par tās saturu un apjomu.

Reizniece-Ozola februāra otrajā pusē uzdeva Pētersonei divu nedēļu laikā nākt klajā ar priekšlikumiem, kā atbrīvoties no negodprātīgajiem dienesta Finanšu policijas pārvaldes darbiniekiem.

Tādējādi VID vadītājai bija uzdots nākt klajā ar Finanšu policijas pārvaldes darbinieku novērtējumu un priekšlikumiem, kā atbrīvoties no negodprātīgajām amatpersonām. Līdzīgs izvērtējums pēc tam sekos par VID Muitas policijas un Nodokļu kontroles pārvaldi.

Latvijas Televīzija iepriekš ziņoja par vairākiem gadījumiem, kas saistīti ar bijušo un esošo VID amatpersonu iespējamiem likuma pārkāpumiem. Tostarp Latvijas Televīzijas raidījums "De Facto", analizējot 101 VID izmeklētāju deklarācijas, secinājis, ka dienestā strādājošie izmeklētāji vai nu neuzticas bankām, vai arī cenšas legalizēt, iespējams, noziedzīgi iegūtus līdzekļus. Tostarp 33 personām jeb trešdaļai VID izmeklētāju uzrādītā informācija satur datus, ko var uzskatīt par satraucošiem - skaidras naudas uzkrājumi, ikgadēji naudas dāvinājumi no radiem, lielā apmērā izsniegti aizdevumi un, iespējams, atkarība no azartspēlēm.

Savukārt raidījums "Aizliegtais paņēmiens" ziņoja par VID finanšu policista radiniekiem, kuri izveidojuši daudzmiljonu vērtu īpašumu impēriju.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!