Foto: LETA
Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) izveidotā disciplinārlietas komisija otrdien pieņēmusi lēmumu par ministrijas ilggadējā valsts sekretāra Mareka Gruškeviča un vēl divu augstu IZM amatpersonu atbrīvošanu no darba saistībā ar jau aprīlī izskanējušajām aizdomām par valsts naudas izsaimniekošanu, liecina portāla "Pietiek.com" rīcībā esošā informācija.

IZM izveidotā disciplinārlietas komisija otrdien pievakarē pieņēmusi lēmumu Gruškevicam, viņa vietniecei Ingai Štālei un IZM Informācijas tehnoloģiju departementa direktorei Inesei Gludītei  piemērot disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata, liecina portāla "Pietiek.com" rīcībā esošā informācija, kas iegūta no avotiem disciplināratbildības komisijā.

Gludīte trešdien IZM iesniegusi slimības lapu, arī Gruškevičs ir slims, lai gan, pēc "Pietiek" avotu teiktā, attiecīgus dokumentus viņš ministrijā nav iesniedzis.

Netiek izslēgts, ka disciplinārlietas materiāli tiks nodoti Ģenerālprokuratūrai, lai tā izvērtē, vai šajā gadījumā ierēdņi nav saucami pie kriminālatbildības.

Izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa pārstāvis Reinis Tukišs portālam "Delfi" sacīja, ka ministrs ar komisijas lēmumu iepazīsies piektdien vai pirmdien, kad ir ierosinātās disciplinārlietas beigu termiņš.

Lai gan pagaidām ministrs nekādus komentārus nesniedz, Tukišs jau atzina, ka vēl nav nolemts, vai uz Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietu rīkos konkursu vai izraudzīsies kandidātu bez tā.

Pagaidām ministrijas valsts sekretāra pienākumus izpilda Lauma Sīka.

Jau vēstīts, ka Ķīlis 23. aprīlī ierosinājis disciplinārlietu pret IZM valsts sekretāru Mareku Gruškevicu un viņa vietnieci Ingu Štālu, un uz lietas izmeklēšanas laiku Gruškevics atstādināts no amata. Viņa pienākumus pašlaik pilda Laura Sīka.

Viens no iespējamiem atstādinātās amatpersonas pārkāpumiem saistīts ar procedūras neievērošanu datoru iepirkumā, kas valsts budžetam varēja radīt 9 miljonu latu zaudējumus - ministrijas ierēdņi nav korekti veikuši visas procedūras, līdz ar to pastāvēja risks zaudēt Eiropas fondu līdzekļus, un izdevumi būtu jāsedz no valsts budžeta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!