Foto: F64
Par nežēlīgu slepkavību notiesātajam Artūram Milleram ceturtdien bija izdevies izbēgt no Jelgavas psihoneiroloģiskās slimnīcas "Ģintermuiža", izmantojot pauzi smēķēšanai klīnikas pagalmā, piektdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu raidījums.

Policija Milleru operatīvi atradusi, izsekojot mobilā telefona signālu.

Pirms šī incidenta ārsti neesot novērojuši nekādas izmaiņas Millera uzvedībā vai tieksmi uz klīnikas pamešanu. Tomēr LTV norāda, ka patvaļīgi pamest Jelgavas psihoneiroloģisko klīniku nemaz nav tik sarežģīti.

Televīzija novērojusi, ka "Ģintermuižā" ir viens caurlaides punkts, bet pāris desmitus metru tālāk ir vārtiņi, caur kuriem var brīvi pārvietoties. Arī dziļāk klīnikas teritorijā ir vēl vieni vārti, kas nekādā veidā netiek kontrolēti.

Klīnikas iemītniekiem gan nav ļauts brīvi pārvietoties ārpus tās teritorijas, un arī pastaigas notiek personāla pavadībā. Visā klīnikas teritorijā ir vien pāris novērošanas kameru, kas nespēj nodrošināt pilnīgu teritorijas pārraudzību, norāda LTV.

"Ģintermuižas" vadības komentāru par notikušo pagaidām nav izdevies iegūt.

Jau vēstīts, ka policija ceturtdien ap plkst.23 aizturēja tajā pašā dienā no Jelgavas psihoneiroloģiskās klīnikas izbēgušo vīrieti, kas bija notiesāts par nežēlīgu slepkavību.

No klīnikas "Ģintermuiža" izmukušais Artūrs Millers atrasts kādā dzīvoklī Rīgā, Maskavas ielā. Viņš pēc aizturēšanas nogādāts atpakaļ psihiatriskajā klīnikā.

Aizturēšanas brīdī policijas darbinieki konstatēja, ka dzīvoklī ir vēl kāda persona, kas izrādījās jau iepriekš sodīts vīrietis, turklāt atradās policijas meklēšanā. Arī šis vīrietis tika aizturēts un nogādāts policijā.

Pirms četriem gadiem Rīgā par nežēlīgu slepkavību Dārziņos tika aizturēts kāds 1987.gadā dzimušais Artūrs Millers, kas iepriekš divreiz jau tiesāts par narkotiku lietošanu un uzglabāšanu.

Rīgā, Dārziņu rajonā, iepriekš tika atrasts vīrieša līķis, kuram bijusi nogriezta galva. Izmeklēšanā noskaidrots, ka nežēlīgi noslepkavotais bijis kāds iepriekš tiesāts 51 gadu vecs vīrietis, kurš iepriekš atradies apcietinājumā. Vīrieša galva atrasta netālu no līķa, kas bija apgānīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!