Foto: LETA

Ar tiesnešu pašpārvaldes atbalstu un efektīvu ārējo kontroli no tiesu varas var tikt izslēgtas negodprātīgas amatpersonas, komentējot sākto izmeklēšanu pret Rīgas apgabaltiesas tiesnesi ar sava biroja vadītājas Līgas Ādamsones starpniecību sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera un Augstākās tiesas piekrišana izmeklēšanas darbībām apliecina, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) strādā atbilstoši likuma prasībām, norāda Rasnačs, kurš šobrīd atrodas vizītē ASV.

Jau ziņots, ka vakar KNAB sarīkoja kratīšanas divu Rīgas apgabaltiesas tiesnešu kabinetos. KNAB veicis procesuālas darbības divos tiesnešu kabinetos - tiesneses Ivetas Bērziņas un vēl kāda tiesneša kabinetā. Tomēr tiesneša vārdu tiesa neatklāj.

Bērziņa tika aizturēta, taču otrs soģis nav aizturēts. Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas tiesnese Bērziņa patlaban ir atstādināta no amata.

Tiesa no KNAB saņēmusi paziņojumu par to, ka ģenerālprokurors ir sācis kriminālprocesu pret tiesnesi par iespējamiem izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem.

LTV, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, pieļauj, ka kratīšana tiesneses kabinetā varētu būt saistīta ar viņas pieņemtajiem lēmumiem lietā par iespējamo reiderismu saistībā ar Vecrīgas viesnīcas "Royal Square Hotel" pārņemšanu. Tajā par aizdomās turamo atzīts afgāņu izcelsmes Latvijas pilsonis Gulams Mohameds Gulami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!