Foto: LETA

Rīgas dome (RD) vēl vismaz mēnesi spriedīs par sabiedriskā transporta mēnešbiļešu atlaižu ieviešanu ''Rīdzinieku kartes'' īpašniekiem, pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Patlaban ieceri piešķirt atlaides ''Rīdzinieku kartes'' īpašniekiem vērtē pašvaldības juristi. Vēl paredzēts atlaides apspriest un saskaņot ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru.

Pēc mēra teiktā, galīgo lēmumu par atlaižu piešķiršanu pieņems RD.

''Rīdzinieku kartes'' īpašniekiem plānots nodrošināt atlaides sabiedriskā transporta mēnešbiļetēm.

Vēstīts, ka galvaspilsētā deklarētie iedzīvotāji pērn tika aicināti pieteikties ''Rīdzinieku kartēm'', jo, pamatojoties uz tām, galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem bija plānotas atlaides sabiedriskajā transportā. Iepriekš bija paredzēts, ka no 2014.gada marta galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem par sabiedriskā transporta izmantošanu būs jāmaksā 60 eiro centu, bet nedeklarētajiem - 1,2 eiro, tomēr 60 centu braukšanas maksa pērn saglabāta visiem iedzīvotājiem. Savukārt no šā gada 1.februāra par Rīgas sabiedriskā transporta izmantošanu jāmaksā 1,15 eiro gan deklarētajiem, gan nedeklarētajiem galvaspilsētas iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!