Foto: DELFI / LETA / Publicitātes foto / DELFI
Zaļo un zemnieku savienība izvirzījusi Raimondu Vējoni prezidenta amatam, tikmēr atklājies, ka Latvijas brīvvalsts prezidenta Kārļa Ulmaņa uzticības personas bijuši Sarkanās armijas spiegi, Rīgas doma tornis un rietumu kapelas piedzīvo vērienīgu restaurāciju, bet rīdzinieka Ņikitas Haļavina vārds izskan Krievijas informācijas tehnoloģiju biznesā.

Foto: DELFI
Rīdzinieka Ņikitas Haļavina vārds informācijas tehnoloģiju biznesā un medijos skaļi izskanēja 2008. gadā, kad viņš izveidoja
Krievijas
lielāko biznesa sociālo tīklu "Professionali.ru". Viņš ir līdzīpašnieks "Uzdevumi.lv", radījis vietni "Webaptieka.lv", kā arī "Shopogoliq.ru", kuras vērtība lēsta pat vairākos miljonos ASV dolāru.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Latvijas brīvvalsts prezidenta Kārļa Ulmaņa uzticības personas, ārlietu ministrs, armijas virsvadība - tie ir tikai daži no ietekmes aģentiem, kuri pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados, iespējams, Sarkanās armijas galvenajai izlūkošanas pārvaldei rūpīgi ziņojuši par situāciju Latvijā. Šādas laikmeta liecības publiskotas nesen iznākušajā grāmatā par Atmodas laika politiķi Ivaru Ķezberi.

Lasīt vairāk

Patlaban Rīgas doma tornis un rietumu kapelas piedzīvo vērienīgu restaurāciju, portālam "Delfi" pavēstīja atjaunošanas darbu vadītājs ir Ronalds Lūsis.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Pirmdien Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) izvirzījusi pašreizējo aizsardzības ministru Raimondu Vējoni prezidenta amatam.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Nākamā gada budžeta sagatavošanā būs jāveic konsolidācija 0,4% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), norādīja
Finanšu ministrijas
(FM) Fiskālās politikas departamenta direktors Nils Sakss.

Lasīt vairāk

Krievijas
prezidents
Vladimirs Putins
svētdien ar
Vācijas
kancleri Angelu Merkeli kopīgā preses konferencē paziņoja, ka Molotova-Rībentropa paktam bija jēga attiecībā uz PSRS drošību.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Latvijas hokeja izlase
pēc dienas pauzes pirmdien aizvadīja ledus treniņu, bet tajā savainojuma dēļ nepiedalījās viens no līderiem
Lauris Dārziņš
, kurš strādāja uz trenažiera, novēroja aģentūra LETA.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Septiņkārtējā
F-1
čempiona Mihaela Šūmahera veselības stāvoklis esot vēl nedaudz uzlabojies, medijiem atklājusi izcilā vācu pilota menedžere Sabīne Kēma.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Ik gadu "Positivus" festivāls piedāvā atklāt mūzikas pasaulē augstu novērtējumu guvušus māksliniekus, kas paver jaunus apvāršņus un ir vieni no spēcīgākajiem savā žanrā. Līdz šim izziņoto galvenās "Lattelecom" skatuves programmu papildina indie rock meiteņu kvartets Warpaint"" (ASV), savukārt "Nordea" skatuves mākslinieku vārdiem pievienojas amerikāņu rokenrola meistari "Rival Sons" un Londonas urbāno noskaņu mākslinieks "Ghostpoet".

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Lietuvas muitnieki Klaipēdas ostā Latvijas pilsoņa vadītā kravas automašīnā atraduši kontrabandas cigaretes apmēram miljona eiro vērtībā, informēja Klaipēdas teritoriālajā muitas pārvaldē.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Jau šodien, 11. maijā, sākusies Rīgas restorānu nedēļa, kas šoreiz veltīta pavasarim. Šogad gurmānu pasākums pulcējis nebijušu dalībnieku skiatu – 38 pilsētas restorānus. Pasākums ilgst no 11. maija līdz pat 17. maijam.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Maijs ir ziedēšanas, sēšanas un stādīšanas laiks, taču aktīvi kļūst arī kaitēkļi, piemēram, gliemeži. Lai pasargātu maigos stādus, ap tiem apkaisa pelnus vai sasmalcinātas olu čaumalas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!