Foto: Rīgas dome
Rīgas pašvaldības finansētās "Rīgas 1. slimnīcas" zaudējumi pērn sasniedza 90 tūkstošus eiro, liecina 2014.gada pārskats.

Zaudējumu apmērs ir mazāks nekā gadu iepriekš. 2013.gadā zaudējumu apmērs bija 783,5 tūkstoši eiro. Zaudējumi tiks segti no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas. Pārskatā norādīts, ka finansiālie zaudējumi ir saistīti ar ieguldījumiem attīstībā. Slimnīcas apgrozījums pērn bija 12,273 miljoni eiro, kas ir par 9,6% vairāk nekā gadu iepriekš.

Pērn slimnīcā veikta sešu korpusu siltināšana, finansējumu iegūstot no Klimatu pārmaiņu finanšu instrumenta, bet gada nogalē pabeigta operācijas bloka celtniecība, kā arī iegādāta medicīniskā aparatūra operāciju blokam par Rīgas domes līdzekļiem.

Slimnīca pērn strādāja kā ambulatora iestāde ar dienas stacionāru. Šogad noslēgts līgums ar Nacionālo veselības dienestu par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu 4,74 miljonu apmērā, kā arī zobārstniecības pakalpojumiem 613 tūkstoš eiro apmērā.

Rīgas pašvaldība plāno tuvāko gadu laikā investēt līdzekļus veco ēku kapitālremontā, tostarp šogad 1,788 miljonus eiro.

2014. gadā ambulatoro apmeklējumu skaits slimnīcā sasniedza 264 tūkstošus, veiktas 10 407 operācijas, 191 tūkstotis diagnostisko izmeklējumu, 197 756 laboratoriskie izmeklējumi. Dienas stacionārā ārstēti 13 397 pacienti, bet sociālajās nodaļās 1251 pacienti. Slimnīcā strādā 650 darbinieki, no tiem 200 ir ārsti.

Rīgas pašvaldības "Rīgas 1.slimnīca " ir vecākā civilā slimnīca Latvijā, tā sniedz ambulatoros un plānveida stacionāra pakalpojumus. Rīgas pašvaldības investīciju programmas ietvaros tiek atjaunotas vēsturiskās ēkas un aprīkotas telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!