Foto: LETA

Rīgas domes (RD) "Vienotības" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāti vāks parakstus, lai sasauktu domes ārkārtas sēdi, kurā lemtu par Satiksmes departamenta direktora Vitālija Reinbaha un atstādinātā Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja Anatolija Abramova atbrīvošanu no amata, informēja "Vienotības" pārstāvji.

Pirmdien, 20. jūnijā, plkst. 13, pēc kopīgas abu frakciju sēdes par šo jautājumu tikšot rīkota preses konference.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu saistībā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta veikto iepirkumu būvniecības jomā un aizturējis Satiksmes departamenta Būvdarbu vadības nodaļas vadītāju Uģi Brožu.

Opozīcijas deputāti uzskata, ka Satiksmes departamentu nevar vadīt amatpersona, kura kā departamenta direktors ir tieši atbildīga par aizdomīgajiem iepirkumiem būvniecības jomā, par kuriem KNAB sācis kriminālprocesu, turklāt šai amatpersonai, iespējams, joprojām ir aizdomās turētā statuss kukuļa pieprasīšanas lietā.

KNAB ir aizturējis arī Abramovu, kurš pēc KNAB pieprasījuma tika atstādināts no Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja amata, tomēr turpināja strādāt uzņēmumā.

RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) iepriekš izteicās, ka Abramovs strādā labi un sāktie projekti esot jāpabeidz.

"Vienotības" un VL–TB/LNNK deputāti uzskata, ka Abramovs, kurš joprojām turpina pildīt "Ušakovam svarīgus projektus", ir jāatbrīvo no Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja amata.

Iepriekš, 2013. gadā, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoram Reinbaham KNAB piemēroja aizdomās turētā statusu kriminālprocesā, kurā tiek izmeklēti ar kukuļošanu saistītie noziedzīgie nodarījumi. Neskatoties uz to, 2014. gadā Reinbahs tika apstiprināts par Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju, bet 2015. gadā – par departamenta direktoru.

2015. gada 26. maijā Rīgas domes opozīcija jau sasauca domes ārkārtas sēdi, lai lemtu par Reinbaha atbrīvošanu no amata, tomēr toreiz domes vairākums Reinbaha atbrīvošanu neatbalstīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!