Pēc sabiedriskā transporta biļešu cenu palielināšanas, uzņēmums "Rīgas satiksme" neprognozē būtisku pasažieru samazinājumu, savukārt biļete pie vadītāja no 1.februāra maksās jau 2 eiro. Tāpat netiek izslēgts, ka nākotnē Rīgā tiek palielinātas arī autostāvvietu cenas.

Salīdzinājumā ar pērn 150 miljoniem pārvadāto pasažieru, pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" pēc sabiedriskā transporta biļešu cenu celšanas prognozē, ka šogad pārvadāto pasažieru skaits varētu būt 148 miljoni, piektdien žurnālistiem sacīja "Rīgas satiksme" vadītājs Leons Bemhens.

"Manuprāt, tā nav milzīga problēma," komentējot pasažieru samazinājumu, sacīja Bemhens. Viņš arī atklāja, ka sākot ar februāri, sabiedriskā transporta biļete galvaspilsētā pie transporta vadītāja maksās 2 eiro.

Jautāts par minimālo pasažieru samazinājumu, viņš norādīja, ka tas nebūs tik būtisks, jo vairāk nekā 55% pasažieru izmanto dažādus braukšanas "produktus" jeb kartes un abonementus.

Savukārt Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) papildināja, ka jaunā braukšanas maksa maksimāli pielīdzināta brauciena pašizmaksai, kurā iekļautas gan degvielas izmaksas, amortizācija, darbinieku algas un citas kategorijas.

Īpaši sasauktā preses brīfingā Bemhens arī uzsvēra, ka pašizmaksa salīdzinājumā ar iepriekš aprēķinātajiem 1,20 eiro tagad tā ir samazinājusies. Tas saistīts ar iepriekš saņemtajiem Valsts kontroles ieteikumiem. Uzraugošajai institūcijai Rīgas satiksme iesniegusi atskaiti par uzlabojumiem un izpildītajiem ieteikumiem. Papildus tam, samazinājumu ietekmējušas arī degvielas cenas izmaiņas. "Tās prognozētas pēc 2014.gada nogalē esošās situācijas," sacīja pašvaldības uzņēmums.

Baraņņiks norādīja, ka līdzšinējie VARAM ministri ir atbalstījuši uzskatu, ka valdībai ir jāpiedalās galvaspilsētas pasažieru pārvadāšanā, taču budžetā šāda pozīcija iekļauta netika. Vienlaikus viņš pauda cerību, ka ar valdību atkal tiks noslēgta vienošanās, un valsts atsāks līdzfinansēt Rīgas sabiedrisko transportu.

Līdz 1.februārim tirdzniecības vietās iedzīvotāji varēs iegādāties biļetes par veco cenu, bet pēc tam biļetes maksās jauno - dārgāko - cenu. Vecās biļetes būs derīgas vēl mēnesi, proti, tās varēs izmantot līdz 1.martam.

Par neizmantotajām biļetēm uzņēmuma apkalpošanas punktos varēs saņemt naudas atmaksu.

"Delfi" jau ziņoja, ka no šī gada 1.februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā un viena brauciena biļetes galīgā cena tiks noteikta 1,15 eiro. Tas darīts, jo valdība tā arī nav piekritusi sadarboties ar Rīgas domi pilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā, kā arī to, ka ir traucēts piemērot atšķirīgus apmaksas noteikumus rīdziniekiem un nerīdziniekiem, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!