Foto: Publicitātes attēli

Protestējot pret Rīgas domes lēmumu par sabiedriskā transporta biļešu dubultošanu, ir izstrādāta jauna sociālā aplikācija "Rīgas zaķis", portālu "Delfi" informē lietotnes izstrādātāji.

Aplikācija ir kā sociālā platforma, kurā jebkurš sabiedriskā transporta pasažieris var padalīties ar aktuālu informāciju par kontroles atrašanās vietām, paziņot, kur transports kavējas, kā arī ziņot par kādu citu neērtību.

"Aplikācija ļauj ietaupīt gan naudu, gan arī laiku, jo jebkurš tiek aicināts dalīties ar visdažādāko informāciju, kas būtu svarīga citiem pasažieriem," norāda aplikācijas izstrādātājs.

Aplikācija "Rīgas zaķis" lejupielādējama bez maksas. Šobrīd tā pieejama tikai "Android" viedtālruņiem, bet tuvākajā laikā būs arī uz "Windows Phone" un "iOS" sistēmām.

Jau vēstīts, ka "Rīgas zaķis" nav vienīgā lietotne, kas izstrādāta sabiedriskā transporta "zaķiem". Stājoties spēkā jaunajiem sabiedriskā transporta tarifiem, rīdziniekiem un pilsētas viesiem tika izveidota aplikācija "zaķiem.lv".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka no šī gada 1.februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā.

No 1. februāra viena brauciena cena pilsētas sabiedriskajā transportā pielīdzināta uzņēmuma "Rīgas satiksme" aprēķinātai viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksai. Rīgas sabiedriskajā transportā un viena brauciena biļetes galīgā cena tiks noteikta 1,15 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!