Foto: F64

Jau vairākas dienas Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā, kā arī Valsts policijas telpās, kas atvēlētas nelegāli valstī iekļuvušo izvietošanai, patlaban ir izmitinātas 134 personas un robežsardzei vairs nav brīvu vietu, kur aizturētās personas izmitināt, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Šobrīd izmitināšanas centrā Daugavpilī visas vietas ir pilnas. "Vietas ir tik, cik tās ir," portālam "Delfi" norāda robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka. "Tas process ir plūstošs, mēs katru nedēļu arī noteiktu skaitli izraidām. Tas nozīmē, ka atbrīvojas vietas gan tajā blokā, kur mēs izmitinām nelegālos imigrantus, kas nelegāli šķērsojuši robežu, gan atbrīvojas vietas patvēruma pieprasītāju blokā, kur tiek kārtotas sākotnējās formalitātes."

Pēc viņas teiktā, paredzams, ka otrdien, 6. oktobrī, no Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centa tiks izraidīta "lielāka grupa" cilvēku. Precīzs skaitlis nav zināms, taču paredzams, ka tad varētu atbrīvoties vairākas vietas.

Kā skaidro Pozņaka, robežsardzei esot arī "rezerves variants", ja, piemēram, ierodas vairāk nelegālo imigrantu, nekā centrs Daugavpilī spēj uzņemt.

Tam šobrīd ir izveidotas atbilstošas telpas uz robežas – robežkontroles punktos, un tur tik tikko aizturētos ārzemniekus var ievietot.

Taču arī ar to vēl var nebūt gana, tāpēc par problēmu – telpu trūkumu, ir informēta Iekšlietu ministrija, kas savukārt par to ir informējusi valdību.

Tagad tiekot gaidīts risinājums no valdības, informē Pozņaka.

Vēstīts, ka ceturtdien Kārsavas novadā, netālu no valsts robežas aizturēta kārtējā valsts robežu nelikumīgi šķērsojušā nelegālo imigrantu grupa, kas ir lielākā vienā reizē aizturētā. Robežsardze aizturēja 28 Irākas pilsoņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!